Парковку на вулиці Миколайчука забудують житлом

27_Danko_Dva_Mykolajchuka-38.8-scaled-e1631278156575

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво житлового комплексу на місці автостоянки, що на вулиці Миколайчука.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Данко-Два» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункціональної будівлі з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, об’єктами інженерного забезпечення та житловими одиницями у верхніх поверхах на вул. І. Миколайчука, 38.

Йдеться про трисекційний громадсько-житловий комплекс висотою 16, 9 та 7 поверхів.

Земельна земельна ділянка площею 0,55 га, у 2015 році була надана в оренду під автостоянку. Однак уже в наступному році ухвалою сесії ЛМР цільове призначення ділянки було змінено під будівництво багатоквартирного житлового будинку. У квітні минулого року виконком відмовився погоджуватися містобудівні умови через те, що проєкт не відповідав зонінгу земельної ділянки

Як розповів сьогодні головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, забудовник повністю переробив проєкт, суттєво збільшивши відсоток громадських приміщень. Він також зобов’язався два приміщення по 200 м. кв.

«Гарантійним листом забудовник зобов’язується забезпечити дошкільний навчальний заклад площею 500 м. кв, також 200 м. кв віддасть місту під сімейну амбулаторію і ще 200 м. кв – під молодіжний центр», – сказав Антон Коломєйцев.

При цьому, як з’ясувалося, дошкільний заклад буде приватним. Як запевнили начальниці управлінь освіти й охорони здоров’я, у мікрорайоні вистачає освітніх та медичних закладів.

Водночас, як заявив під час обговорення один з мешканців мікрорайону, людей турбує розвиток інфраструктури, бо планується будівництво ще кількох будинків. Він нагадав, що мешканці просили створити робочу групу, яка б напрацювала розвиток цієї території. Відтак, попросив перенести розгляд питання.

«Ми не розуміємо, чому зараз це питання виноситься на розгляд. Ще у 2019 році у нас відбулись слухання, під час яких громада висловилась, які проблеми в мікрорайоні її турбують. Підписаним меморандумом місто погодилось, що при новому будівництві воно розвиває інфраструктуру. Покращень у цьому досі не видно. Зауважу, що ми не проти будівництва. Але, якщо воно відбувається, то паралельно має йти розвиток інфраструктури, бо не можна зводити новий будинок, якщо виїхати з мікрорайону неможливо. А в нашому районі вже продали чотири земельні ділянки під забудову», – розповів мешканець.

В свою чергу, міський голова Андрій Садовий заявив, що питання уже переносилося кілька разів і чергове перенесення дасть привід звинуватити чиновників у корупції.

Зрештою після тривалого обговорення члени виконкому таки погодили будівництво із зауваженнями та доповненнями щодо забезпечення 900 кв. м соціальної інфраструктури, зокрема дошкільного навчального закладу, амбулаторії та молодіжного клубу

Згідно з рішенням виконкому, максимальний відсоток забудови земельної ділянки становить 33,5%, а гранична висота секцій майбутнього комплексу визначена на рівні 24,4 м., 31 м. та 50,9 м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: