Топ-8 фільмів у жанрі трагікомедії

Tragic_comic_masks_-_roman_mosaic
Фото: Wikipedia.

Сміх і сльози, здається – дві емоції, які не можуть поєднатися, але обидві завжди дають один і той самий результат – емоційну розрядку, після якої на душі стає легше.

ІА Дивись.info підготувала підбірку фільмів, від яких можна отримати цілу гаму емоцій, щоби перезарядитись до наступного тижня.

«Поїзд на Дарджилінг» 

Три брати Френсіс, Пітер і Джек рік тому поховали свого батька. Вони хоч і близькі родичі, але особливо не дружили. Старший брат Френсіс після того, як лише дивом залишився живий після дорожньої пригоди, став вкрай релігійний. Він переконує братів для духовного просвітлення поїхати в Індію. Френсіс тільки приховав, що в кінці вони повинні побачити свою матір, яка керує монастирем в Дарджилінгу. Так брати опинилися в поїзді і їдуть до цього містечка.

В дорозі у них почалися серйозні проблеми. Пітера сильно хвилює майбутнє розлучення з дружиною, до того ж у нього явно завищена самооцінка. Джек – людина поетична, легко ранима. Хлопця недавно кинула дівчина, і це постійно його пригнічує. Всі ці проблеми приводять родичів до регулярних сварок. Під час однієї з них, буйних братиків просто висаджують з поїзда, і вони опиняються посеред пустелі. Тепер тільки спільними зусиллями брати можуть звідти вибратися.

Кадр з фільму.

«Серйозна людина»

Головний герой Ларрі Гопнік, професор єврейського коледжу на Середньому Заході в 1976 році. Ларрі починає ставити собі питання про цінність життя, коли він виявляє, що його дружина хоче розлучитися. У нього також проблеми з його дітьми, що крадуть гроші з його гаманця і братом-неробою, який оселився у нього, тому що у нього немає ні грошей, ні зрілості для того, щоби жити своїм власним життям.

До всього цього додаються отримувані ним ворожі анонімні записки, які загрожують його роботі в школі, студент-випускник, який хоче будь-яким методом отримати необхідну йому оцінку і приваблива сусідка, яка мучить Ларрі, приймаючи голою сонячні ванни. І трохи дивує, чому Ларрі прагне вирішувати свої екзистенціальні проблеми, звернувшись до священників, які, як він сподівається, допоможуть йому стати більш суворим і люблячим.

Кадр з фільму.

«Капітан Фантастік»

Бен і Леслі вибрали для себе і шістьох своїх дітей життя поза цивілізацією. Вони розташувалися на лоні природи, де осягають науку, вчать мови, читають класичну літературу і пізнають навколишній світ тактильно. Полювання, походи, уроки виживання і інші радощі «дикунів» замінили підростаючому поколінню телевізор, гаджети і сучасні віяння.

Так могло тривати довго, якби психічне захворювання Леслі, яке довго дрімало в ній, не подало знак: жінці знадобилася госпіталізація, і її відвезли в місто. Через деякий час вона наклала на себе руки на тлі депресії, і сім'я вперше за багато років зіткнулася з горем.

Хоча Леслі сповідувала буддистські цінності, її заможні батьки захотіли провести обряд по-своєму. Бену заборонено з'являтися на похороні під страхом суду і можливості позбутися дітей. Однак герой ризикує і відправляється з нащадками в світ спокус і гріхів, де їм усім доведеться випробувати себе.

Кадр з фільму.

«Патті Кейкс»

Музичний напрям реп зародився в бідних негритянських районах індустріальних центрів США. Це незвичайна музика, супроводжувана пластичними рухами. Патрісія Дамбровські жила в невеликому містечку округу Берген, штат Нью-Джерсі. Дівчина мріяла складати пісні в стилі реп. Робити це їй було вкрай складно, вона біла і має зайву вагу. Сім'я у Патрісії була теж не зовсім благополучна. Мати Барбара – вічна невдаха. Тільки старенька бабуся Нана у всьому підтримувала внучку. Дівчина писала непогані пісні, тільки нікому їх не показувала.

Одного разу Патрісія не стрималась і показала свої вірші другу дитинства Денні. Хлопчині вірші Дамбровські дуже сподобалися. Він допоміг їй зробити перші записи. Потім Денні познайомив дівчину з музикантом і виконавцем темношкірим Бастердом. Патрісія взяла собі псевдонім Кілла Пі. Дівчина написала масу чудових пісень для професійних виконавців. Здається її чекає неймовірний успіх і натовпи захоплених шанувальників. Однак виникли непередбачувані труднощі, які ще треба подолати.

Кадр з фільму.

«Людина на ім'я Уве»

Літній в'їдливий буркотун дістає сусідів вічними чіпляннями. Він впадає в лють, побачивши покинуте не там сміття або неправильно припарковану машину. І криє на чому світ стоїть легковажну сімейку новоселів, в якій тато і цвяха забити не здатний. Зате Уве вміє все: віртуозно втиснути свій «Сааб» між ганком і поштовою скринькою, полагодити батарею, вибити знижку у найскупішого торговця.

У будинку і гаражі у нього завжди ідеальний порядок. Як і в думках. Ось тільки навіщо йому пістолет або гак у стелі, або пригорща снодійних? Можливо, відповідь знає приблудний котяра, якого гнав-гнав, та так і не прогнав не схильний до сентиментів Уве.

Кадр з фільму.

«Леді-Птаха»

У головіної героїні багато ідей, бажань і планів на майбутнє, які вона обов'язково втілить у життя, принаймні вона так думає. Відносини з матір'ю у дівчини дуже складні. Вони практично не можуть розмовляти спокійно, хоча оточуючим людям здається, що мама у неї хороша, але занадто сувора і вимоглива.

Школярці складно зрозуміти, як насправді до неї ставиться мама, а це додає переживань і проблем в її і без того неспокійне життя. Леді Бьорд живе там, де дороги розходяться. У неї є багато варіантів, куди рухатися далі, але вибрати не так просто. Вона ще дуже молода і недосвідчена, а попереду чекає стільки відкриттів і нових вражень. Їй належить навчитися розрізняти хороших і поганих людей, розуміти себе та інших, приймати рішення і робити вибір.

Кадр з фільму.

«Готель «Меріголд». Кращий з екзотичних»

Фільм розповідає про пенсіонерів, які цілком випадково вибрали один і той же готель для відпочинку.

Старигани вирішили поміняти дощову і дорогу Британію на казкову та екзотичну Індію. Надивившись різноманітних красивих постерів і картинок, вони всі вибирають для себе готель під назвою «Меріголд», який вражає їх своїм описом. Але приїхавши на місце, вони дуже засмучуються, адже в реальному житті він кардинально відрізняється від картинки. Його розкіш залишилася десь на рекламній фотографії, зате екзотика на кожному кроці. Чого коштує поїздка на індійському автобусі і цілковита антисанітарія на вулицях.

Однак минає час і дивна та непередбачувана Індія вже не здається їм настільки дикою. Спільні пригоди дають героям привід переосмислити своє життя, залучитися до неймовірних подій. Так вони усвідомлюють, що навіть у похилому віці можна весело, завзято і незабутньо проводити час. Загальні веселощі, абстрактність від звичайного життя і минулих проблем відкривають очі нашим літнім героям. Можливо, в цьому вирі подій комусь із них вдасться знайти справжнє кохання?

Кадр з фільму.

«Хлопці зі стволами»

Девід Пакоз звичайний двадцятидворічний хлопець, який працював у масажному салоні Маямі, в його мріях стати найбагатшою людиною, але це фантазії, а реальність не давала можливості озолотитися. Та все міняється в момент зустрічі зі старим шкільним товаришем Ефрамом, який запропонував відкрити прибутковий бізнес.

Хлопець уловив суть іракського конфлікту і зрозумів, що уряд не може дістати безпосередньо велику кількість зброї, тому їх фірма може стати прекрасним посередником, забираючи свій відсоток і допомагаючи батьківщині. Їх справа абсолютно легальна, але хлопці не чекали, що зможуть виграти перший патент від Пентагону на суму в 300 мільйонів доларів.

В одну мить вони перетворилися зі звичайних громадян в успішних торговців зброєю, і тепер може початися солодке життя, де будь-яке бажання виконується за допомогою пачки банкнот. Друзі не уявляли наскільки важкою і небезпечною виявиться справа, «хлопці зі стволами» потрапили в серйозну справу, де тільки на папері все здається простим і бездоганним.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: