У Львівському медуніверситеті виникли труднощі із невакциновами іноземними студентами

241551636_325188226065886_534603809326513551_n
Фото зі сторінки медичного університету

Іноземці, які приїхали навчатись до Львова, у медичний університет, не всі були вакциновані проти коронавірусу. Відповідно, виникли труднощі із самим процесом, а також у правовому сенсі.

Про це розповіли у пресслужбі вузу 10 вересня.

«Для врегулювання всіх правових та організаційних питань щодо вакцинації цієї категорії студентів була проведена чимала робота факультету іноземних студентів Університету спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації. Адже відомості про вакцинацію іноземних громадян не можуть бути занесені до системи Хелсі, відтак виникає питання видачі сертифікату вакцинації. Крім того, поставало питання, чи повинні закордонні студенти платити за вакцину. Розроблений алгоритм дій дозволив провести щеплення всім охочим – таких виявилося 230 спудеїв», -йдеться в повідомленні.

Виїзна мобільна бригада Львівського обласного клінічного діагностичного центру у відведеному приміщенні провела попередній медичний огляд та вакцинацію іноземних студентів Університету.

Як пояснюють у пресслужбі університету, вони отримали першу дозу вакцини AstraZeneca європейського виробництва безплатно, оплачували лише огляд лікаря. Другу дозу таким же порядком буде введено за 12 тижнів.

«Тоді ж усі провакциновані отримають паперові сертифікати вакцинації. Таким чином із 1226 студентів Університету із зарубіжних країн майже 80% вакциновані ( 711 з них – у себе на батьківщині).

На факультеті іноземних студентів ЛНМУ ім. Данила Галицького планують продовжувати роз’яснювальну роботу серед прибулих з інших країн та організовувати для них вакцинації проти COVID-19», - додають у медуніверситеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: