У НАТО стурбовані 200-тисячними російськими військовими навчаннями

dlya-640
Захід-2021. Фото з відкритих джерел.

Росія та Білорусь проводитимуть мастштабні військові навчання в період з 10 по 16 вересня, просторовий розмах яких становить більше як дві тисячі кілометрів.

Росія та Білорусь проводитимуть масштабні військові навчання в період з 10 по 16 вересня, просторовий розмах яких становить більше як дві тисячі кілометрів - від акваторії Балтійського моря в Калінінградській області до полігонів у Нижньогородській і Воронезькій областях (неподалік кордонів України).

Про це пише британське видання Plymouth Live.

У навчаннях беруть участь 200 тисяч військовослужбовців, 80 літаків і гелікоптерів, 15 кораблів та близько 300 танків.

Хоча офіційні представники запевнили, що навчання не мають на меті спільного ворога, західний світ стурбований таким показом військової сили.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко прагне зміцнити дружбу з Москвою, та тепер він став лялькою колишнього кадебіста Путіна.

Білоруський генерал-майор Віктор Гулевич прагне підкреслити зв'язок між країнами, стверджуючи, що навчання мають стати сигналом для Заходу про міць та позицію Росії та Білорусі.

Окрім цього, Путін та Лукашенко анонсували 28 програм, які зблизять їхні країни ще більше, враховуючи об'єднання енергетичного та фінансового ринків.

Як відповість НАТО?

Фактично існують буферні зони між Заходом та Росією.

Цими зонами є Україна та Донбас, але через великий вплив РФ у Мінську, війною на Донбасі та анексію Криму, багато європейських країн є стурбованими перебігом подій.

Путін цього року збільшив кількість військових на кордонах з Україною, щоб, як вважає британське ЗМІ, випробувати нерви НАТО та Києва.

Офіційні представники Альянсу попередили, що військові навчання вздовж кордону збільшують ризики розв'язання повномасштабної війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: