«Вмію рятувати життя»: заняття для дітей з надання першої медичної допомоги

Перша медична допомога
Фото з відкритих джерел.

В суботу, 11 вересня, школярів львівських шкіл навчатимуть навичкам надання першої медичної допомоги за європейським протоколом «Basic Life Support».

Про це повідомляє ЛОДА.

Робитимуть це інструктори професійної медичної організації «Всеукраїнська Рада Реанімації» у межах всеукраїнського заходу, приуроченого до Всесвітнього Дня надання першої медичної допомоги, який пройде по всій Україні.

Навчання проведуть у ліцеї ім. Івана Пулюя (м. Львів, вул. Івана Пулюя, 16) та ЗОШ «Берегиня» (м. Винники Львівської ТГ, вул. Галицька, 38) – заняття в усіх закладах розпочинається о 10.00 в суботу, 11 вересня, і триватиме 4 години.

Під час заняття учні навчаться:

- практичним навичкам надання домедичної допомоги постраждалому:
- перевіряти свідомість та дихання;
- проводити серцево-легеневу реанімацію;
- звільняти дихальні шляхи від стороннього тіла;
- користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД).

По закінченню курсу діти отримають сертифікати європейського зразка BLS та зможуть взяти участь у конкурсі і виграти цінні призи (електросамокат, навушники «Apple Airpods» та сертифікат до магазину модного одягу на суму 2 500 тис грн).

За один день інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації проведуть 100 курсів у школах в кожному регіоні України та навчать рятувати життя 1000 учнів віком від 12 до 17 років.

Одне з головних завдань ВРР як професійної медичної організації - підвищення національної культури надання екстреної медичної допомоги в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: