ЄС подарував Нацполіції автомобілі та обладнання на 3,4 млн євро

71d04db-1631265206-2405

Національна поліція України отримала за кошти Євросоюзу автомобілі та обладнання загальною вартістю близько 3,4 млн євро.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на пресслужбу Консультативної місії ЄС в Україні.

Офіційно подарунок передали 10 вересня. Це 18 патрульних автомобілів, 40 автомобілів для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку, дев'ять дефібриляторів, сучасні сервери та системи зберігання даних для співпраці з Європолом та Інтерполом, а також костюми вибухотехніків та супутнє обладнання.

Патрульні автомобілі використовуватимуться в дев'яти областях України, зокрема Кіровоградській, Львівській, Харківській, Одеській, Київській, Вінницькій, Чернівецькій, Полтавській та Хмельницькій. Костюм вибухотехніка та гідродинамічні руйнівники призначені для використання в Донецькій області для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних пристроїв, таких як міни, бомби та саморобні вибухові пристрої, із урахуванням безпеки поліцейських та населення. Лише у 2020 році підрозділ вибухотехніків НПУ в Донецькій області прийняв більше 560 викликів та знешкодив понад сорок тисяч вибухонебезпечних предметів – це понад дві тонни вибухових речовин.

Крім цього, Національна поліція отримала 350 бронекомплектів, шоломів, протигазів та рукавичок для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: