Євросоюз вилучив шість країн із «зеленого» списку подорожей

young man with a world globe in his hand
Фото: BBVA

Рада ЄС оголосила про оновлення переліку країн, з якими рекомендовано поступово скасовувати обмеження на несуттєві подорожі в умовах пандемії: до нього додали одну та вилучили шість держав.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на інформацію на сайті Європейської ради.

«Згідно із рекомендаціми щодо поступового скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до Євросоюзу, Рада ЄС оновила перелік країн, спеціальних адміністративних регіонів та територіальних утворень, для яких обмеження на подорожі мають бути скасовані. Зокрема, до цього списку додано Уругвай. Водночас Албанія, Вірменія, Азербайджан, Бруней, Японія і Сербія були вилучені з нього», – йдеться у повідомленні.

На основі критеріїв та умов, що визначені в рекомендаціях ЄС, з 9 вересня країни-члени мають поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для громадян таких держав: Австралія, Боснія і Герцеговина, Канада, Йорданія, Нова Зеландія, Катар, Республіка Молдова, Саудівська Аравія, Сінгапур, Південна Корея, Україна, Уругвай, Китай (за умови взаємності).

Обмеження на подорожі мають також поступово скасовуватися для спеціальних адміністративних регіонів Китаю: Гонконгу та Макао. До таких територій на особливих умовах віднесено також Тайвань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: