Львівщину з візитом відвідує Блаженніший Митрополит УПЦ Епіфаній

еп
Фото: ЛОДА

Сьогодні на Львівщину з візитом прибув Блаженніший Митрополит Київський та всієї України УПЦ (ПЦУ) Епіфаній.

Зустріли Блаженнішого біля храму Святої Трійці у Судовій Вишні, який є пам'яткою архітектури місцевого значення. Тут зберігається Євангеліє, подароване церкві у 1881 році, повідомляють у ЛОДА.

Блаженніший Митрополит провів Архієрейську Божественну Літургію участь у якій взяли сотні вірян. Серед учасників – заступники голови Львівської ОДА.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, зі Святої Гори Афон, з монастиря Ксенофонд – ієромонах Сисой та ієродиякон Пахомій, з монастиря Пантократор – ієромонах Микита, місцеве та запрошене духовенство.

Після прочитання Євангелія Митрополит Епіфаній звернувся до парафіян із першосвятительським словом. Згодом лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

За Богослужінням Предстоятель підніс молитви за захисників Батьківщини, які віддали життя своє за волю і незалежність України.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній висловив вдячність керуючому Львівською єпархією митрополиту Макарію та подарував панагію, а настоятелю храму протоієрею Іоану Тиндику вручив хрест Предстоятеля. Також Блаженнійший владика відзначив благодійників церковними нагородами. Завершилося богослужіння святковим многоліттям.

Предстоятель Православної Церкви України біля могили настоятеля протоієрея Євгена Занька звершив заупокійну літію.

Після Божественної Літургії відбувся хресний хід до відреставрованого пам’ятника Преподобного Іоана Вишенського та його освячення. Його відкрили ще у 1979 році. Погруддя вилите з бронзи, встановлене на одноступеневому бетонному фундаменті. Це єдиний у світі пам'ятник присвячений Івану Вишенському.

Блаженніший Митрополит УПЦ (ПЦУ) Епіфаній перебуватиме на Львівщині до 13 вересня.

У Програмі візиту:

12 вересня

09:00 — Архієрейська Божественна Літургія Блаженнійшого Митрополита Епіфанія в храмі  Вознесіння Господнього УПЦ (ПЦУ) вул. Любінська, 111;

16:30 — освячення хреста на місці будівництва майбутнього Кафедрального Собору Львівсько-Сокальської єпархії Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм і собором Архієреїв та духовенства УПЦ (ПЦУ) м. Львів, просп. Червоної Калини, 89 біля храму святого Рівноапостольного Володимира Великого.

13 вересня

10:00 - Архієрейська Божественна Літургія Блаженнійшого Митрополита Епіфанія в приліску Заглина біля селища Монастирець Самбірського району на Святому Джерелі. Після закінчення богослужіння закладення дерев'яного храму на честь Покладення Пояса Божої Матері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: