Мерія попросить уряд надати «ковідні» пакети для кількох лікарень Львова

IMG_3346-630x420
Фото з відкритих джерел

У Львові готуються розгортати нові палати у лікарнях для хворих на коронавірус.

Про це під час брифінгу 13 вересня розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, таке рішення ухвалили під час засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС. Москаленко уточнив, що йдеться про розгортання палат у низці закладів охорони здоров’я міста.

«Ми розглянули ситуацію, яка сьогодні є з Covid-19 у нашому місті та в області загалом. Можемо констатувати, що станом на сьогодні динаміка, яка є щодо поширення коронавірусу, є дуже близькою до динаміки, яка була в березні та квітні, тобто дуже високих темпів. Якщо порівнювати два тижні тому, то динаміка є 70% загалом по області. Триває дуже велике поступове нарощення кількості хворих. Станом на сьогодні у Львові є один міський заклад, який приймає хворих на Covid-19 та має прописані пакети – лікарня швидкої медичної допомоги. Станом на сьогодні там є 201 хворий. Статистика сьогодні показує те, що вакцинація є дієвим засобом захисту, адже з 201 людини лише двоє мають вакцинацію і, хочу звернути увагу, що вони могли вакцинуватись другою дозою тоді, коли вже могли бути інфіковані», - розповів Андрій Москаленко.

Відтак, місто звернеться до уряду, аби відкрити інші міські лікарні для прийому хворих на Covid-19.

«Сьогодні комісією з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення щодо звернення до Міністерства охорони здоров’я та до обласного департаменту з тим, щоб відкривати додаткові медичні заклади для хворих на Covid-19, зокрема тих, які були під час третьої хвилі, упродовж березня-травня цього року. Це займе певний час, тому важливо, щоб ці заклади вже були готові. Зокрема, йдеться про дитячу лікарню на вул. Орлика, лікарні №8, 5, 1 і, звичайно, пологовий», - додав Андрій Москаленко.

Також в управлінні охорони здоров’я вчергове нагадали про важливість вакцинації.

«Я би хотіла ще раз закликати містян приходити в пункти вакцинації і якнайшвидше проводити вакцинацію собі і рідним. На сьогодні це єдиний дієвий захист, і стан у лікарнях швидкої допомоги це підтверджує, адже майже всі нові захворілі є невакцинованими. Також ця ситуація спостерігається і по інших медичних закладах охорони здоров’я в області. Тому бережіть себе, бережіть своїх рідних і приходьте на вакцинацію», — наголосила заступниця начальника управління охорони здоров'я ЛМР Марта Матюшко.

Як розповів Андрій Москаленко, на комісії з ТЕБ і НС було прийнято рішення про те, щоб провести онлайн-наради з керівниками шкіл і садочків, закладів профтехосвіти, автотранспортних підприємств, щоб ще раз прокомунікувати важливість проведення вакцинації серед працівників.

«Окрім того, цього тижня буде проведено тестовий скринінг однієї зі шкіл міста, де будемо аналізувати зріз можливого поширення захворюваності. Тобто ми вранці експрес-тестами протестуємо всіх вчителів та учнів одного з класів. Цим будуть займатись медики лікарні швидкої медичної допомоги. Так ми хочемо поглянути на статистику можливості поширення Covid-19 в освітніх закладах, адже саме там, при переході з однієї зони в іншу, змінюється форма навчання з офлайн на онлайн», – пояснив Андрій Москаленко.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: