Що буде з цінами на газ для українців, - Шмигаль

газ

Незважаючи на рекордне подорожчання природного газу в Європі, ціни на газ для побутових споживачів в Україні не зміняться. Річний тариф діятиме як мінімум до травня 2022 року.

Як пише РБК-Україна, про це на пресконференції 14 вересня заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ціна на газ зафіксована річним контрактом НАК «Нафтогазу» на рівні 7,96 гривень. Цей контракт діє до 1 травня наступного року, далі він буде переглядатися і пропонувати наступний річний контракт. У більшості газопостачальних компанія ціна також зафіксована в районі 8 гривень для побутових споживачів», – сказав він.

Шмигаль додав, що ціна на газ в Європі б’є рекорди і вже перевищує 700 доларів за тисячу кубометрів.

«Ми як уряд і «Нафтогаз» як державна компанія виступаємо гарантами того, що для побутових споживачів ціна на газ не зміниться і залишатиметься на рівні річного контракту», – каже прем'єр.

І зазначає, що річне споживання газу і населенням, і промисловістю в Україні становить близько 22-23 млрд кубометрів. Трохи більше 13 млрд кубометрів – це власний український видобуток.

«Фактично весь цей газ йде на споживання населенням. Воно споживає близько 14 млрд кубометрів – трошки, на 5-10%, більше, ніж власний видобуток. Відповідно, ціна 7,96 грн дає можливість забезпечити собівартість видобутку і постачання українського газу», – додав Шмигаль.

З його слів, бюджетній сфері і теплокомуненерго «Нафтогаз» запропонував ціну 7,44 грн. Це було зроблено для того, щоб дати можливість утримати на належному рівні – рівні минулого року – тарифи на теплопостачання і водопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: