Шмигаль каже, що зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі

лікар
Фото ілюстративне.

У проєкті Держбюджету на 2022 рік закладено показники мінімальної заробітної плати лікаря в Україні у 20 тисяч гривень, середнього медперсоналу — 13,5 тисяч гривень.

Про це під час пресконференції 14 вересня розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як передає «Укрінформ», Шмигаль каже, що йдеться саме про мінімальні показники. Адже середня зарплатня лікаря, як очікується, перевищуватиме 22,5 тис. грн, середнього медперсоналу - 14,5 тис. грн.

Окрім того, глава уряду повідомив про підвищення стипендій студентам закладів вищої освіти — до 2 000 (мінімальна) та 2 550 (відмінникам) грн.

«Вперше за багато років ми збільшуємо виплати учням і студентам професійно-технічних закладів освіти. Мінімальний показник — 1 250 гривень проти нинішніх 480 грн на місяць. Надалі також шукатимемо варіанти фінансової підтримки студентів», - запевнив прем’єр.

Він також повідомив, що наступного року буде підвищено та проіндексовано згідно із вимогами законодавства пенсійні виплати.

Окремо Шмигаль розповів про наміри виділити з бюджету 5,5 млрд грн для того, щоб повністю забезпечити потреби в житлі ветеранів ООС/АТО, котрі перебувають на квартирній черзі.

Як повідомлялося, згідно із вимогами закону, у середу уряд планує подати до Верховної Ради законопроєкт про Державний бюджет-2022. За словами Шмигаля, очікувані доходи бюджету наступного року — 1 трильйон 277 мільярдів гривень (+161 млрд до цьогорічних показників), видатки - 1 трильйон 465 мільярдів (+103 млрд), бюджетний дефіцит — 188 мільярдів, прогнозований номінальний ВВП - 5 трильйонів 368 мільярдів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: