В Україні наступного року почнуть виробляти вакцину проти коронавірусу

96afb03fb8c48919e6a05715c6a5576d
Фото: Харківська міська рада

2022 року харківське підприємство «Лекхім» планує запустити виробництво вакцин у наповнених шприцах — в тому числі і вакцин проти COVID-19.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради 13 вересня.

«Це дуже важливий проєкт. Ми не знаємо, якою буде ситуація за місяць або два з пандемією. І те, що харківське підприємство збирається випускати вакцину і вкласти у виробництво приблизно 25-30 млн євро, — це дуже добре», — заявив Ігор Терехов, секретар міської ради.

У Харкові вироблятиметься вакцина «CoronaVac», створена китайською компанією «Sinovac Biotech». 2021 року група «Лекхім» стала офіційним постачальником цієї вакцини в Україні.

Зазначимо, що група «Лекхім» існує з 1992 року. Через рік після початку роботи «Лекхім» першою в Україні організувала промисловий випуск препаратів у формі супозиторіїв, а у 2000 році почала виробляти препарати в таблетках.

Сьогодні група «Лекхім» виробляє більше 200 найменувань лікарських препаратів, які продаються в аптеках Харкова, України і експортуються в 35 країн світу. Щорічно група реєструє близько 10 нових препаратів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: