В Україні створять туристичний маршрут замками князів Острозьких

IMG_0339-630x420
Замок у Старому Селі. Фото з архіву редакції.

Туристичний маршрут довжиною 380 кілометрів об'єднає спадщину одного із найвпливовіших княжих родів української історії — Острозьких.

Він пролягатиме через замки у Старому Селі, Дубно, Острозі та Старокостянтинові, розповіли у Віртуальному музеї спадщини князів Острозьких.

Спадщина князів Острозьких, які володіли землями сучасних Рівненської, Львівської та Хмельницької і інших областей приваблює туристів з усієї України. Вони були одним з найбагатших родів і найщедрішими меценатами свого часу і саме за їхнього правління міста переживали свій розквіт.

Новий маршрут трьома областями об’єднає в єдиний культурно-туристичний продукт музейні та культурні установи міст і допоможе комплексно та якісніше популяризувати історику-культурну спадщину. Маршрут враховує інтереси велотуристів, індивідуальних туристів, сімей з дітьми.

Маршрут замками Князів Острозьких матиме:

  • 10 пам’яток культурної спадщини:
  • 6 пам’яток національного значення в Острозі (Острозький замок, Кругла вежа, Богоявленський собор, Острозька академія, Луцька башта, Культурний барбакан);
  • 2 пам’ятки в Дубно (Дубенський замок, Луцька брама);
  • 1 пам’ятка в Старокостянтинові (Замок Острозьких);
  • 1 найбільший замок Львівщини в Старому Селі площею 2га.
  • мобільний застосунок з квестами для цікавішого маршруту;
  • віртуальний персонаж БімкО;
  • інформаційні стенди та таблиці українською та англійською мовами, шрифтом Брайля, qr-кодами.

Команда розробить мобільний застосунок для проходження туристичного маршруту, який міститиме квести, додаткову інформацію, анімованого персонажа БімкО. Цей персонаж буде досліджувати історію разом з дітьми та батьками, а ім’я він отримав від акроніма назви організації «Братство імені князів Острозьких».

«Ми створимо мобільний додаток з квестами, який можуть використовувати як діти, так і дорослі. Підґрунтям для такої ідеї є запити від індивідуальних туристів і туристичних груп з дітьми, які хочуть більше інтерактиву під час відвідування об’єктів культурної спадщини», – розповіла Анастасія Драчук, координаторка проєкту «Туристичний маршрут замками Князів Острозьких».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: