Дію українських сертифікатів про вакцинацію продовжили

139762-1_large
Фото з відкритих джерел

У серпні ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати в додатку Дія. Україна також визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.

Кабінет Міністрів продовжив дію зелених COVID-сертифікатів міжнародного зразка до одного року. Вони доступні після повного курсу вакцинації від COVID-19, йдеться в постанові від 13 вересня.

Згідно з додатком, термін дії міжнародного covid-сертифіката становить 365 днів з дня введення останньої дози згідно із протоколом вакцинації від COVID-19.

Міжнародний сертифікат, який формується на підставі ПЛР-тесту, буде дійсний протягом 72 годин (з години забору матеріалів для тесту).

Сертифікат на підставі інформації про одужання від COVID, — 180 днів від дати забору матеріалів на позитивний тест.

COVID-сертифікат — це документ в Дії, що підтверджує статус про вакцинацію. Сертифікат можна згенерувати в кілька кліків: потрібно оновити додаток в PlayMarket або AppStore; потім в Дії треба натиснути «послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» і «згенерувати сертифікат»; далі Дія.Підписом потрібно підписати заяву на передачу даних з електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) в Дію.

Як отримати сертифікат: ви звертаєтеся до свого сімейного лікаря після того, як вам провели щеплення два рази вакциною проти COVID-19.
Ляшко уточнив, що це свідоцтво не обов’язково має бути на жовтому папері, як вважають у деяких медзакладах: «Не на жовтому бланку. А роздруківка з печаткою лікаря та установи. Все. Це міжнародний сертифікат, який визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами».
електронний сертифікат впроваджено ЄС додатково. Україна отримала технічне завдання до цього електронного додатку і розробила свій. Зараз український ковід-сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: