США можуть передати Україні систему протиракетної оборони «Залізний купол»

залізний купол
Фото з відкритих джерел.

Американські парламентарі запропонували адміністрації президента США Джо Байдена передати або продати Україні систему протиракетної оборони «Залізний купол».

Про це пише Hromadske.

Так, конгресмен Скот Франклін вніс до законопроєкту про оборону від 2022 року поправку, у якій пропонує адміністрації Байдена продати або передати Україні нові системи протиракетної оборони, включаючи потенційну передачу батареї «Залізний купол».

Цю ініціативу вже підтримали представники Демократичної та Республіканської партій під час голосування.

В Офісі президента України заявили, що Україна може отримати нову систему протиракетної оборони завдяки домовленостям, які досягнули під час нещодавнього візиту Володимира Зеленського до США.

Politico пише, що ймовірна передача Україні «Залізного купола» може ще більше погіршити стосунки між Заходом та Росією.

Видання зазначає, що Москва скаржиться на цю систему протиракетної оборони в Румунії: заявляє, що її нібито можуть використати для наступу. США і НАТО ці звинувачення відкидають.

Мобільна система протиповітряної оборони «Залізний купол» — розробка приватної ізраїльської компанії Rafael Advanced Defense Systems.

Вона може перехоплювати некеровані ракети та артилерійські снаряди, які можуть загрожувати населеним пунктам. «Залізний купол» має ефективність у 90%.

Ця система стала відомою завдяки застосуванню в Ізраїлі. Там вона неодноразово успішно перехоплювала ракетні удари з боку палестинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: