Учителі початкових класів можуть отримати 20% надбавки до зарплатні

вчителі
ілюстративне фото

З вересня до листопада в Україні триватиме сертифікація учителів молодших класів. У разі успішного завершення освітяни отримають 20% надбавки до зарплати.

Про це розповіли у пресслужбі Міністерства освіти та науки України.

У третьому етапі пілотної сертифікації вчителів початкових класів – вивчення практичного досвіду роботи педагогів цьогоріч візьмуть участь 1171 вчитель, який успішно пройшов другий етап сертифікації – самооцінювання власної педагогічної майстерності.

«Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають надбавку у 20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання», - йдеться в повідомленні.

Третій етап сертифікації вчителів молодших класів почнеться 20 вересня і триватиме до 12 листопада.

Нагадаємо, перший етап сертифікації вчителів початкової школи 2021 –  незалежне тестування фахових знань та умінь педагогів – відбувся у лютому 2021 року, участь у ньому взяли 1622 вчителі, успішно пройшли – 1172. Другий етап – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності – відбувся у квітні, його успішно пройшов 1171 педагогічний працівник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: