Восени у Львові хочуть висадити майже три тисячі дерев

IMG_7292-696x464-696x464

Цієї осені у Львові планують висадити понад 2843 дерев.

Цієї осені у Львові планують висадити понад 2843 дерев.

Зокрема, як зазначила Олександра Сладкова, керівниця управління екології та природних ресурсів, до висадки запрошують долучитись усіх охочих мешканців та підприємців.

Дерева висаджуватимуть у центрі — на проспекті Свободи, площа Івана Підкови і вздовж лінії тролейбусу. Саджанці з'являться й у меморіальному парку Героїв АТО в Бондарівці, якраз безпосередньо перед військовою частиною на Стрийській-Рубчака..

Відтак, цього року у Львові вже було висаджено близько 500 дерев, у тому числі завдяки проєкту «мільйон на район», метою якого було дати поштовх для озеленення в місті.

«Цьогоріч в місті вже посаджено понад 460 дерев, з яких 260 було висаджено спонсорських дерев ще весною. Цього року кошти на саджанці передбачені в бюджеті розвитку міста, і в нас була ініціатива «мільйон на район», де йдеться про те, що кожний район садить дерев і кущів на мільйон гривень. В кожному районі є понад 300 дерев і близько 600 кущів.

До саджанців надаються більші вимоги, для того, щоб це були дерева дієздатного віку, які буде важко заламати. Вони матимуть розвинену кореневу систему», - додала Сладкова.

До висадки дерев у місті закликають долучатись мешканців та підприємців.

«Якщо мешканці хочуть безпосередньо долучитися до посадки, то у кожному районі міста ми робимо спеціальну акцію, під час якої будемо саджати багато дерев. Там, де поблизу є парк, або громадський простір мешканці можуть брати участь у такому маленькому святі озеленення і посадки. Зокрема, це місяця на проспекті Свободи, в сквері Святого Юра, в Рясне, біля нового болотяного парку, а також в Гряді, бо мешканка цього села виграла у конкурсі «Озеленіть мою вулицю». Також ми плануємо озеленити Покровську площу і шукаємо спонсора для цієї посадки, бо там має бути посаджено 18 чорних сосен, і якраз для цієї посадки відремонтований сквер.

Для проспекту Свободи спонсор вже є: компанія, яка займається реконструкцією парків у Львові, виявила бажання подарувати місту 20 дуже якісних дерев, відповідно ті дерева, які знаходяться в критичному стані, будуть замінені цьогоріч»,— акцентувала керівниця управління екології та природних ресурсів.

Також вона додала, що у місті планують запустити проєкт «Родинне дерево», аби при народжені дитини мешканці могли звернутися і на її честь посадити дерево разом мерією, щоб воно росло якомога якісніше, і щоб зростало разом із малечею. Для того, аби взяти участь у проєкті, необхідно до 1 жовтня 2021 заповнити форму за цим покликанням.

А загалом усіх охочих посадити дерево запрошують зголошуватись та заповнювати форму тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: