Близько 800 мільйонів передбачили у проєкті бюджету на дитячу та дорослу трансплантологію

ляшко7

У проєкті закону про Державний бюджет України на 2022 рік передбачається закласти 789,5 млн гривень на трансплантацію органів та тканин.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Ми робимо все можливе, щоб більше не потрібно було їхати за кордон робити трансплантацію кісткового мозку. І дитяча, і доросла трансплантація стає доступною в Україні за кошти Державного бюджету. У проєкті бюджету на 2022 рік цього разу закладено 789,5 млн гривень на трансплантацію», - написав Ляшко.

Міністр нагадав, що 19 серпня в Україні вперше здійснили трансплантацію кісткового мозку дорослому від неродинного донора.

«Сьогодні зустрівся з надзвичайно мужньою і водночас тендітною 18 річною Еліною. Саме їй 19 серпня лікарі Черкаського обласного онкологічного диспансеру спільно з командою відділення ТКМ НДСЛ Охматдит вперше у країні пересадили кістковий мозок.

Завдяки Українському реєстру донорів кісткового мозку у Світовому реєстрі вдалося знайти повністю сумісного донора. І наша команда лікарів провела операцію... Мрія Еліни обійняти нарешті свою маму, сьогодні здійснилася», - розповів Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: