Борги із зарплати в Україні скоротились

Zarplata09
Фото з відкритих джерел

Упродовж серпня-вересня нинішнього року зафіксована позитивна динаміка щодо зменшення заборгованості із заробітної плати у порівнянні з 1 липня 2021 року.

Зокрема, сума боргу зменшилася на 7,5%, або на 295 млн грн, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Зменшення боргу на 7,5% упродовж останніх півтора місяця – фактичне свідчення, що процес вдалося зрушити з мертвої точки. Питання ліквідації заборгованості на постійному контролі у керівництва держави. Також хочу усім нагадати про доручення Прем’єр-міністра України щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Зокрема усі підприємства, які мають до кінця цього року погасити борги до 15 млн грн повністю, решта – скоротити їх мінімум на половину. Це доручення має бути виконане, отже прошу всіх активізувати роботу у цьому напрямку», – каже заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

Найскладніша ситуація з боргами залишається на підприємствах у сфері управління центральних органів виконавчої влади. Станом на 13 вересня 2021 року борг склав понад 2,1 млрд грн. Але паралельно з тим впродовж серпня-вересня спостерігається позитивна динаміка – зменшення заборгованості на 45,7 млн гривень.

Також стало відомо, що Мінекономіки ініціює запровадження практики враховувати ситуацію із боргами з заробітної плати при оцінюванні ефективності роботи керівників обласних адміністрацій.

Відповідне звернення вже підготовлене та буде направлене до Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: