Для чого на Львівщину приїхав міністр розвитку громад і територій

_1631876524_612x321_3_0

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов вже другий день перебуває на Львівщині.

Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов вже другий день перебуває на Львівщині.

«Мета мого відрядження — це перш за все перевірка темпів реалізації та якості програми «Велике будівництво», формування планів по Львову та області на 2022 рік, коли ми продовжимо реалізацію цієї програми і побудуємо додаткові об’єкти соціальної інфраструктури, а також економічні проєкти. Я намагаюся якомога більше відвідати об’єктів і вчора я був у двох школах, які ще будуються на жаль і свою критичну позицію щодо цього висловив. Ці школи, які мали бути збудовані ще до 1 вересня мають бути терміново завершені. Це неприпустимо. Деякі об’єкти, я відвідаю поза планом. Вчора під час дискусії з міським головою Андрієм Садовим ми обговорювали розвиток індустріальних парків, які мають прискорювати розвиток міста. Також на нараді в ЛОДА ми обговорювали підготовку до опалювального сезону і питання вакцинації, зокрема в освітніх закладах»,- розповів міністр під час брифінгу .

Як уточнив, голова ЛОДА Максим Козицький, школи, які не встигли добудувати знаходяться у селах Братковичі і Прилбичі.

«Ми планували здати їх до 1 вересня, але не встигли добудувати, бо технологічно зробити це було неможливо. Обидві школи будуть добудовані до кінця року», - пояснив голова ЛОДА.

«Є багато питань, які треба підтягувати, ми це розуміємо. Але спільними зусиллями завершимо все, що планували, і що стосується опалювального сезону і по програмі «Велике будівництво», - заявив Максим Козицький.

«Львів’ян хвилює питання ковіду, бо ми бачимо ріст. Думаю, з боку держави будуть вчасно прийняті всі рішення, щоб ми могли відрити для прийому хворих не лише Лікарню швидкої допомоги але і 8-у,3-ю,4-у,5-у, по можливості лікарню на Орлика. Приємно, що поза ковідом міністр приділяє увагу питанням енергозбереження та індустріальних парків, бо це нові робочі місця. Якщо наступного року ДФРР буде передбачати дофінансування тих проєктів, які робляться в місті, це буде великий плюс», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Під час брифінгу  за підсумками наради Міністр високо відзначив перспективи Львівщини з реалізації якісних розвиткових проектів.

«Я вважаю, що перспективи Львова та Львівщини дуже якісні. Тому вчора і сьогодні спілкуючись з міським головою і головою ЛОДА я весь час говорив про те, що ми маємо розробляти і пропонувати уряду і державі комплексні, якісні розвиткові проекти, які ми готові і будемо підтримувати. Я вірю в потенціал Львова та Львівської агломерації, вона має розвиватись. Ми хочемо, як уряд і держава, підтримати розвиток міста. Давайте разом будувати, реалізовувати проекти, але завершувати їх в термін, будувати їх якісно. Я радий що Львів пропонує три підготовлені проєкти створення індустріальних парків і ці проєкти вже в стадії реалізації.Я планую відвідати один з цих проєктів. Також йдеться про проекти з  енергоефективності. Ми маємо заощаджувати, втілювати енергоефективні технології. І я впевнений, що Львів та Львівська область все ж таки стануть лідерами держави із втілення цих технологій», - заявив Олексій Чернишов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: