«Дударик» відсвяткує 50-річчя мистецьким марафоном

Дударик 50 (1)

Перший концерт з рок-легендою Тарасом Чубаєм відбудеться уже 4 жовтня.

Національна чоловіча капела «Дударик» відсвяткує своє 50-річчя мистецьким марафоном.

Про це розповідають у пресслужбі Львівської міськради.

4 жовтня, о 19:00, у Львові на сцені театру ім. Марії Заньковецької відбудеться спільний концерт чоловічого складу капели «Дударик» із рок-легендою Тарасом Чубаєм під назвою «Oktoberfest по-львівськи». Звучатимуть найяскравіші твори з репертуару артистів та обов’язково шедеври на кшталт «Повіяв вітер степовий», «Лента за лентою» у нових мистецьких прочитаннях. Також у концерті візьме участь вокальна формація «Дударик FOREVER». Супроводжуватиме подію «Дударик-рок-бенд». А позначка 21+ свідчить про неакадемічність репертуару концерту і наявність батярського, міського та жартівливого музичного матеріалу, який живе у «закулісній» творчості виконавців.

Квитки на концерт уже в продажу.

15 жовтня, о 17:00, на сцені Львівської національної філармонії у розважально-музичній програмі «Два по 50? – Будь ласка!» виступатиме вокальна формація «Дударик-FOREVER» у супроводі естрадного оркестру. Гостями свята буде фольклорний ансамбль «Веселка» (м.Білгород-Дністровський). Тут звучатимуть твори, які припали до душі хористам у часі мандрів і турне, веселі, любовні, жартівливі, і твори зі шляхетним підтекстом). Це буде гамірна подорож музичними стежками капели. Щодо «Веселки» - це унікальний колектив дуже подібний до «Дударика», який діє і розвивається із тією ж ідеєю, соціально політичною доктриною лише у «зрусифікованих містах», в тилу ворога. Художнє керівництво здійснює подружжя Михайла Івановича та Валентини Опанасівни Никируй.

Кількість квитків на цей ювілейний концерт обмежена (лише 100 шт.), тому поспішіть придбати їх заздалегідь тут.

16 жовтня, об 11:00, у Храмі Святого Лазаря відбудеться Поминальна Служба Божа. Служба відправлятиметься в пам’ять за «Дудариками-Навіки», серед яких Микола Кацал - фундатор і засновник колективу, Василь Сліпак – всесвітньо відомий оперний співак, отець Андрій Дуда - Герой України, військовий капелан, волонтер і знаний громадський діяч та співаки капели, які не розділять із нами свята тут на землі. По завершенню буде влаштована фотовиставка світлин «Дударик-Навіки».

17 жовтня, о 18:00, у Львівській національній опері капела представить святкову програму «Дударик 50».

Ексклюзивними гостями буде «Хорея Козацька», лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори і репрезентанти української музики 17-20 століть, а це пісні світські і козацькі, канти псалми, думи пісні і гімни часів до і пост УНР. В цьому колективі кожен з музикантів є віртуозом гри на розмаїтих старовинних інструментах. Ми почуємо їхнє унікальне сольне звучання, а також творчий симбіоз автентичних барв із чоловічим та хлоп’ячим складом капели. У другому відділені концерту звучатимуть найвидатніші твори з камерного, симфонічного та ораторійного репертуару капели англійської, німецької, австрійської та країнської композиторської школи. Твори виконуватимуться у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та солістів Львівської та Київської національної опери.  Квитки тут.

24 жовтня, о 17:00, у колонному залі ім. М. В. Лисенка Київської національної філармонії у святковій програмі «Дударик 50» виступлять хорова капела «Дударик, Національний академічний симфонічний оркестр України, солісти Львівської та Київської національних опер Людмила Осташ, Тетяна Вахновська, Роман Трохимук, Сергій Магера. В концерті візьме участь «Хорея Козацька». Буде відтворено репертуар львівського концерту від 17 жовтня, але вже для київської публіки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: