Топ-8 хоррорів, рекомендованих Стівеном Кінгом

stephen-king.by-shane-leonard
Фото: NPR.

«Король жахів» Стівен Кінг завжди щедрий на похвалу режисерів фільмів, які знімають фільми не лише за його книжками.

ІА Дивись.info підготувала топ-8 фільмів жахів, рекомендованих Стівеном Кінгом.

«Демон всередині»

Поблизу маленького містечка у Вірджинії було знайдено мертвою молоду вродливу ​​жінку. Поруч виявили документи на ім'я Джейн Доу. Поліцейські відвозять труп у місцевий морг. Тут працює патологоанатом Томмі Тільда. Допомагає йому, як асистент, син Остін. Вони повинні зробити розтин тіла, щоб дізнатися причини непередбачуваної загибелі молодої дівчини. Перші поверхневі дослідження не дали жодгтх реальних результатів. Ніяких видимих ​​слідів боротьби або насильства. Тільки шкіра біліша, ніж зазвичай буває в таких випадках. Та й незрозуміла пелена на незрячих очах.

Складається враження, що до смерті Джей причетна якась потойбічна сила. Патологоанатом і його син вирішують докопатися до істини. Вони опитують багатьох місцевих жителів, але всі переконливо стверджують, що ніколи не знали цю жінку. Складно сказати, кажуть вони правду чи брешуть. Тіло весь цей час продовжує перебувати в морзі. Навколо нього починають відбуватися найнеймовірніші і незрозумілі речі. Томмі багато бачив у своєму житті, але це виходить за рамки зрозумілого.

Кадр з фільму.

«Відьма» (2015)

У новій Англії, в звичайній комуні, живе сімейство, що дотримується суворих християнсько-пуританських поглядів. Після сварки з керівником комуни Катріна і Вільям залишають облаштоване місце, фермерські землі і поселяються на дикій ділянці землі, далеко від людей. Колоністи нетовариські, тому їх нове місце подобається їм. Потихеньку життя фермерів-християн налагоджується: сходить новий урожай, п'ятеро дітей звикають до інших умов, побут облаштовується. Але ненадовго...

Несподівано гине урожай, вночі чуються стогони і моторошні вигуки, а по кутах хатини бродять жахливі тіні. Але це не найстрашніше – безслідно зникає новонароджений син Катріни і Вільяма. Середній син після пошуків його в лісі сам не свій – на глухій стежці хлопчикові зустрілося надприродне створіння, яке його налякало до смерті. А в цей час щось недобре коїться з найстаршою донькою колоністів.

Кадр з фільму.

«Тиша» (2016)

Головна героїня Медді в тринадцять років захворіла на менінгіт і через перенесену операцію позбулася слуху та можливості говорити. Доросла Медді живе одна в глушині, у неї всього кілька сусідів, будинки яких розташовані трохи віддалік. Дівчина працює над черговою книгою, але сюжет все не може дійти до логічного завершення, тому вона розсіяна і постійно десь витає.

Одного разу вночі на порозі будинку Медді невідомий у масці з арбалетом вбиває її подругу. Оскільки чути те, що відбувається зовні, письменниця не може, вбивці не варто хвилюватися: діяння пройшло повз її увагу. Однак чоловік не поспішає піти. Він проникає в приміщення для розвідки, а потім влаштовує полювання, тому що вважає нову обрану жертву слабкою.

Втративши телефон, Медді опиняється в пастці і не має жодної переваги, тому маніякові навіть не треба крастися: недуга ще більше знизила шанси героїні. Тільки ось здаватися без бою вона не стане. Кожен виток протистояння змінює розклад сил, хоча без супутніх жертв не обійтися.

Кадр з фільму.

«Привиди будинку на пагорбі» (2018)

Нова інтерпретація класичної історії: ось уже багато років на пагорбі стоїть похмурий старий будинок. Вже дуже давно ніхто там не живе, і округою ширяться найнеприємніші чутки з приводу долі останніх його мешканців. Юні любителі сумнівних розваг якийсь час туди заходили, щоб показати один перед одним свою дорослу і безстрашну натуру, але вже досить довго і вони не турбують спокій цього страшнуватого будинку. Ну, знаєте, щось там весь час гуркоче, виє, якісь тіні безтілесні не раз уже ввижалися хлопцям. Одне слово, найкраще місце, щоб там оселитися головним героям серіалу.

Кадр з фільму.

«Тихе місце» (2016)

Здається, що на околиці лісу живе звичайнісінька американська родина. Однак ніхто не чув жодних звуків з їх будинку, про який ходили неймовірно жахливі чутки. Однак у цих людей не було виходу. Глава сім'ї відразу помітив щось недобре. Проведені дослідження дали найнесподіваніший результат. У приміщенні живуть справжні монстри, і їх краще не тривожити.

Тато, мати і двоє дітей змушені дотримуватися цілковитої тиші. Вони навчилися розмовляти між собою за допомогою спеціальних знаків. Звичайно, діти можуть іноді забути про правила. З донькою практично немає проблем – вона глуха. За хлопчиком Маркусом треба весь час доглядати. Одного разу брат і сестра грали в настільну гру. Хтось із них випадково скинув гасову лампу на підлогу. Батько встиг загасити полум'я, але звук розбитого скла був явно чутний. Через хвилину на горищі пролунали жахливі звуки.

Кадр з фільму.

«Незнайомці» (2007)

Молода закохана пара Крістен МакКей і Джеймс Хойт врушають у заміський будинок, щоби провести час наодинці після насиченої відпустки. Варто було їм розташуватися, як в двері постукала дивна незнайомка, яка швидно пішла, коли їй пояснили, що вона помилилася адресою.

Джеймс ненадовго залишив Крістен одну, щоб з'їздити в магазин. У його відсутність дівчина почала бачити людей у масках, що бродять округою, до того хтось старанно тарабанив у двері. Крістен думала, що з поверненням хлопця все зміниться, але ситуація стала ще гірше: огляд будинку показав, що бандити вже всередині. З рушницею, відрізані від цивілізації молоді люди готуються до оборони, сподіваючись на друга, який повинен прийти на допомогу. Але протистояти злу, що не має чітких мотивів, неможливо.

Кадр з фільму.

«Руїни» (2008)

Головні герої – дві закохані парочки, які, перебуваючи на відпочинку на одному з мексиканських курортів, раптово вирішують культурно розважитися перед від'їздом з готелю. Перед молодими людьми відкриваються до кінця незвідані археологами руїни храму індіанців племені майя. Барвисті пейзажі виявляються небезпечною пасткою для прибувлих здалеку туристів. Слідуючи стежкою, нанесеною кимось невідомим на шалено старій карті, перед друзями незабаром відкривається старовинне місто майя. Молодь у захваті від місцевих красот, але раптом з густих заростей вилазять місцеві жителі, озброєні до зубів і на незрозумілій мові щось викрикують, розмахуючи руками. В одну мить трапляється найстрашніше, те, чого ніхто не очікував.

Кадр з фільму.

«Впусти мене» (2010)

Події у фільмі розгортаються в 1980 році, в маленькому провінційному місті. Оуен - нещасний хлопчик, який переживає важкий емоційний період, пов'язаний з розлученням батьків. У школі він став об'єктом насмішок і знущань з боку своїх однолітків.

Будучи зануреним у свої проблеми, Оуен не має друзів і йому нікому довірити свої таємниці. Його образа на однокласників втілилася в підвищеному інтересі до ножів. Після школи Оуен з ненавистю ріже дерева, уявляючи своїх кривдників. В один з таких вечорів хлопчик знайомиться з милою дівчинкою на ім'я Еббі.

Еббі - ровесниця Оуена, що оселилася по сусідству. Вони стають кращими друзями, в Оуена виникають найсвітліші почуття до тихої і скромної дівчинки. Однак хлопчика чекає чергове глибоке розчарування, адже Еббі зовсім не та, за яку себе видає.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: