15 розкішних, даремно забутих фільмів з 90-х

1514133354_1

Хто з нас іноді не ностальгує за 1990-ми роками? А можливо, ви навіть вважаєте, що переглянули всі вартісні фільми того часу? Тоді спеціально для вас ми підготували додбірку стрічок, частину з яких ви, можливо, не бачили.

Ми обожнюємо фільми із першокласними акторими і закрученим сюжетом. Тут ми представляємо кінострічки, у яких засвітилися Шерон Стоун, Сальма Хайек, Аль Пачіно, Анджеліна Джолі, Ніколь Кідман, Джонні Депп та багато інших.

1. Померти заради (To Die For, 1995)

© To Die For / Columbia Pictures

У Сьюзен (Ніколь Кідман) із бездоганними зовнішніми даними могла б скластися кар’єра супермоделі, але вона одержима мрією стати телеведучою. Заради цієї мети дівчина готова піти на все – навіть усунути чоловіка, який встає на її шляху до слави. За роль в цьому фільмі Ніколь Кідман отримала «Золотий глобус» (1995 р.).

2. Ласкаво просимо в ляльковий будинок (Welcome to the Dollhouse, 1995)

© Welcome to the Dollhouse / Sony Pictures Classics

Чорна підліткова комедія розповідає про некрасиву 12-річній дівчинку Дон, долі якої не позаздриш. Після того, як вона закохується в свого однокласника, красеня Стіва, її життя стає справжнім кошмаром. Попри невисокий бюджет ця картина зуміла завоювати 90% позитивних відгуків від критиків Rotten Tomatoes.

3. Алея чудес (El Callejón de los Milagros, 1995)

© El Callejón de los Milagros / Alameda Films

Мексиканський фільм знятий за мотивами роману «Вулиця Мідах» єгипетського письменника, лауреата Нобелівської премії Нагіба Махфуза. Перукар Абель полюбив Алму (Сальма Хайек), і для того, щоб заробити на весілля, він вирушає до США. Тим часом Альма в результаті дворічної розлуки стає високооплачуваною жрицею любові.

4. Американці / Гленгаррі Глен Росс (Glengarry Glen Ross, 1992)

© Glengarry Glen Ross / New Line Cinema

«Гленгаррі Глен Росс» вражає своїм воістину зоряним складом. У ньому зіграли Аль Пачіно, Кевін Спейсі, Алек Болдуін. Дія картини, знятої за п’єсою Девіда Мемета, розгортається навколо агентів з продажу нерухомості. Вони ведуть активну боротьбу за своїх клієнтів, але їхнє життя різко змінюються після того, як в офіс проникли злочинці і викрали важливі документи.

5. Витончена епоха (Belle Epoque, 1992)

© East News

«Витончена епоха» від іспанського режисера Фернандо Труеба переносить глядачів у 1931 рік. Дезертир Фернандо планує зупинитися на одну ніч у художника, проте до нього приїжджають чотири дочки, через яких солдат затримується в цьому будинку. Він вступає у відносини з трьома з них, однак згодом усвідомлює, що кращої партією для нього стане юна Лус (Пенелопа Крус), яка в нього закохана. У 1994-му стрічка була удостоєна премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».

6. Пробудження (Awakenings, 1990)

© Awakenings / Columbia Pictures

Фільм заснований на реальних подіях, що відбулися з невропатологом Олівером Саксом. У лікарню до лікаря (Робін Вільямс) надходить дюжина пацієнтів, які вже багато років не розмовляють і не рухаються через епідемію летаргічного енцефаліту. Лікар розробляє препарат, який випробовує на пацієнті Леонардо (Роберт Де Ніро). Ліки виявилися успішним – Леонардо та інші пацієнти одужують. Однак все не так просто, як здається.

7. Дев’ята брама (The Ninth Gate, 1999)

© The Ninth Gate / TF1 Films Production

Головну роль у містичному трилері Романа Поланскі зіграв Джонні Депп, який перевтілився в експерта з оцінки раритетних книжкових видань. Він приймає замовлення від колекціонера, який доручив перевірити справжність фоліанта XVII століття. У книзі зашифрована головоломка, розгадавши яку, як стверджує переказ, можна викликати на Землю самого Люцифера.

8. Ворог держави (Enemy of the State, 1998)

© Enemy of the State / Scott Free Productions

Бойовик Тоні Скотта переносить в США 1990-х років. До рук адвоката Роберта Діна (Вілл Сміт) потрапляє документ, що викриває високопоставленого чиновника. Про це дізнається секретна служба, яка влаштовує на адвоката справжнє полювання. З законослухняного громадянина він в одну мить перетворюється на небезпечного злочинця.

9. Річард III (Richard III, 1995)

© Richard III / MGM

Фільм знятий за мотивами однойменної п’єси Вільяма Шекспіра. Дія розгортається в 1930-х роках, за часів кризи британської монархії і популярності ідей фашизму. Військовий аристократ Річард перетворюється на тирана, усуває законних спадкоємців корони і захоплює владу. Однак чи зможе він утримати її?

10. Час убивати (A Time to Kill, 1996)

© Image supplied by Capital Pictures / EAST NEWS

«Час убивати» – екранізація однойменного романа Джона Грішема. Кілька чоловіків вчинили напад на дівчинку, її батько помстився. Чи вдасться герою уникнути покарання? Домагатися виправдального вироку будуть адвокати у виконанні Меттью Макконахі і Сандри Буллок.

11. Шлях Карліто (Carlito ‘s Way, 1993)

© Carlito ‘s Way / Universal Pictures

Дія фільму «Шлях Карліто» відбувається в Нью-Йорку 1975 року. Карліто (Аль Пачино) виходить із в’язниці, відбувши там 5 років замість належних 30. Він прагне зав’язати зі своїм кримінальним минулим, однак цим планам завадить одне наполегливе прохання його адвоката (Шон Пенн), яке в кінцевому підсумку знову змінить життя Карліто.

12. Великий тато (Big Daddy, 1999)

© Big Daddy / Sony Pictures Entertainment

«Великий тато» – мелодраматична комедія з Адамом Сендлером у головній ролі. Він приміряв на себе роль вседозволяючого і всепробачаючого батька, який вчить різним витівкам хлопчика, поки тому підшуковують батьків. Звичайно ж, вони прив’язуються один до одного, і тоді герой включається в боротьбу за батьківські права.

13. Швидкий і мертвий (The Quick and the Dead, 1995)

© The Quick and the Dead / TriStar Pictures

Американський вестерн 1995 року переносить глядачів на Дикий Захід, де в містечку Спокута бешкетує Ірод із військом своїх бандитів. Але все перевертається з ніг на голову, коли туди приїздить жінка-ковбой (Шерон Стоун).

14. Влада страху (The Bone Collector, 1999)

© The Bone Collector / Columbia Pictures

Криміналіст Лінкольн Райм (Дензел Вашингтон) виявляється прикутим до ліжка і вже вирішує покінчити життя самогубством. Однак незабаром в його житті з’являється початківець поліцейський Амелія Донахі (Анджеліна Джолі), яка намагається розплутати серію страшних злочинів. У цьому їй всіляко допомагає Лінкольн, який знову відчув смак до життя.

15. Афера Томаса Крауна (The Thomas Crown Affair, 1999)

© The Thomas Crown Affair / Metro-Goldwyn-Mayer

Мультимільйонер (Пірс Броснан) страждає від нудьги і вирішує самостійно організувати викрадення з нью-йоркського Метрополітен-музею картини Моне. За пошук злочинця береться слідчий Кетрін Бенінг (Рене Руссо), яка відразу ж зрозуміла, що все не так просто, як здається на перший погляд.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: