Цілий світ у контейнері: неймовірна виставка у Львові

242313289_593478628350621_1333680230648529861_n

Днями у Львові відкрилася інтерактивна виставка «Вражаріум», яка зібрала враження зі всього світу у двох морських контейнерах.  

Днями у Львові відкрилася інтерактивна виставка «Вражаріум», яка зібрала враження зі всього світу у двох морських контейнерах.  

Символічно, що ці контейнери до того, як приїхати до Львова і відправитись у турне Україною, подорожували по всьому світу – вони приїхали з Гуанчжоу, через Суецький канал.  

Один з контейнерів представляє місто Шефшаун (Марокко), відоме своїми блакитними вуличками, тому інша його назва «блакитне місто». Для того, щоби створити цю інсталяцію, декоратори спілкувалися з місцевими мешканцями, відтворювали до найменших дрібниць кольорові горщики, помпони, які висять на вулиці, і, як вірять місцеві, відганяють злих духів. Всередині можна відчути запах марокканських спецій, привезених спеціально для цієї інсталяції, щоби можна було повністю зануритися в атмосферу цього міста.  

Також на виставці представлені VR-точки, за допомогою яких можна побачити підйом на Еверест, знятий відомим альпіністом Джоном Гріффітом. Він не просто піднявся на найвищу точку світу, але й приніс туди зі собою обладнання для зйомки в 360 градусів. Окрім того, він зняв фільм про підйом на Еверест, який вважається найякіснішою зйомкою гори на 360 градусів, зробив він це на честь свого друга, альпініста, який загинув, піднімаючись на Джомолунгму. Організатори зв’язались з Джоном та отримали офіційні права на показ цих кадрів під час турне «Вражаріуму».  

Також є VR з африканського сафарі, де перший кадр – це лев, який намагається тебе понюхати. Завдяки цій віртуальній реальності можна буде побачити найрізноманітніших африканських тварин.  

Буде й можливість побачити виступ найвідомішого цирку у світі – Cirque du Soleil. Йдеться про шоу Luzia, на яке режисерів шоу надихнула культура Мексики.  

Вхід у другий контейнер розпочинається з історії самого контейнера: на карті можна побачити весь його шлях з Гуанчжоу до України. А також дізнатися цікаві факти про будівництво Суецького каналу та побачити пейзажі, які виднілися за вікном корабля, що доставляв контейнер до Одеського порту. 

Взагалі контейнер ділиться на дві експозиції – це міста і природа.  

Блок «Міста» починається з «чарівного вікна», де щоразу можна побачити новий вид. Першим містом став Париж. Організатори вирішили не просто навести про нього факти з Вікіпедії, а створити справжні враження. Тому вони домовилися з паризькими вуличними музикантами, котрі зіграли три пісні, і тепер кожен може обрати ту композицію, яку хоче почути. Можна й зазирнути у квартиру Ірени Карпи, орендовану спеціально для проєкту: там можна побачити, як її чоловік грає на фортепіано і як вони між собою спілкуються. 

Не забув «Вражаріум» і про відомих парижан: для цього створили віконця, у яких можна побачити улюблені місця Едіт Піаф, Коко Шанель, улюблений бар і парк Гемінгуея. Можна почути історію про любов і ненависть парижан до Ейфелевої вежі, побачити, як вона створювалась та дізнатись, як місто виглядало би без неї. А мультфільм «Рататуй» став культовим в історії мультиплікації настільки, що організатори навіть відтворили міні-модель ресторану «Рататуй», який знаходиться у паризькому Дійснейленді.  

Блок «Нью-Йорк» розпочинається з таксі: на інтерактивному екрані можна обрати маршрут і уявити свою подорож вулицями цього мегаполіса.  

Статуї Свободи, як символу міста приділили особливу увагу: можна дізнатися цікаві факти про те, як вона подорожувала до Америки та побачити неймовірно рідкісні фото її встановлення.  

Не забули й організатори про те, що їжа є невід’ємною частиною подорожі, тому на виставці «Вражаріум» можна обрати свій бюджет і дізнатись, що і де можна поїсти у Нью-Йорку за ці гроші.  

У блоці «Бангкок» можна вирушити у подорож човном, тук-туком чи на таксі. Дізнатись ваше тайське ім’я та прочитати назви традиційних страв на величезній інсталяції локшини.  

Блок «Ріо» дивуватиме шумом найгучнішого стадіону в світі, видами на знамениту статую Ісуса, а також з неї. Крім того, спеціально для проєкту «Вражаріум» найтитулованіша танцювальна школа «Мангейра» записала декілька рухів з самби. Також у цьому блоці можна отримати неймовірні спогади у фотозоні з амазонським лісом та дізнатися про найбільшу квітку у світі – рафлезію.  

Частина «Природа» розпочинається з Антарктиди, де можна не лише поглянути на краєвиди засніженої пустелі, а й послухати вітання від українських полярників зі станції Академік Вернадський.  

Також блок «Природа» буде вражати краєвидами Гігантського лісу та Гранд Каньйону в США, найвищого водоспаду у світі, що знаходиться у Венесуелі, болівійських солончаків, північного сяйва у Фінляндії та багато іншого.  

Виставка відбувається у парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, центральний вхід біля Арки (17–25 вересня).

#Вражаріум від Smile працює у будні з 16:00 до 21:00 та у вихідні — з 10:00 до 21:00. Вхід вільний за обов’язковою реєстрацією через чат-бот.

  • Як зареєструватися:
    Перейдіть за посиланням у чат-бот з мобільного пристрою:
    Telegram: https://t.me/VrazhariumBot
    Viber: https://tinyurl.com/Vrazharium
  • Оберіть зручну дату;
  • Оберіть часовий слот (будні 16:00–21:00, вихідні 10:00–21:00);
  • Отримайте квиток.

Софія ДУДАР 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: