Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького презентує новий проморолик, присвячений 50-літтю

1-13117604801-696x522
Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Проморолик створений у співпраці зі студією FLASH videoproduction, музика львівського етно-гурту «Курбаси».

Основним меседжем відео є унікальність Львівського скансену, де гармонійно поєднались історія та сучасність. Тут уже півстоліття бережуть давні історико-архітектурні об'єкти, відтворюють традиції та звичаї: скарби української національної ідентичності.

За неповні дві хвилини ви побачите заворожуючу красу автентичної стародавньої архітектури, познайомитеся з тими, хто береже нашу спадщину та відчуєте неймовірну атмосферу одного з улюблених місць львів'ян і гостей міста.

Запрошуємо відкрити для себе силу та велич української традиції!

Нагадуємо, минулого року Музей презентував відеоролик до 151-ліття від дня народження Климентія Шептицького:

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, Львів Скансен (коротка назва), Шевченківський гай (народна назва), є знаковою культурною установою: він є історичним центром відродження національних традицій, улюбленим місцем дозвілля львів’ян та обов’язковою складовою більшости всеукраїнських та європейських туристичних маршрутів.

Від часу офіційного заснування і дотепер Музей зберігає, досліджує і популяризує культуру, народну архітектуру та давній побут усієї Західної України. За цей період сформовано фондову збірку з понад 21 тис. предметів та зібрано 110 великих архітектурних об’єктів, серед яких є унікальна і найбільша у Європі колекція сакральних споруд. До процесу збереження культурної спадщини свого часу долучалися визначні особистості: Андрей та Климентій Шептицькі, Михайло Драган, Іларіон Свенціцький, Олександр Бодревич-Буць, Архип Данилюк та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: