Суд відпустив екскерівника львівського «Беркуту», який розганяв Майдан

242447275_2086976598116917_1208867407799986523_n

Святошинський районний суд Києва у вівторок, 21 вересня, обрав колишньому керівнику львівського «Беркуту» Ростиславу Пацеляку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомляє у Фейсбуці ГО «Адвокатська дорадча група».

«Зокрема, суд поклав на нього такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; повідомляти прокурора та суд про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками», — написали в ГО.

При цьому суд не поклав на обвинуваченого Пацеляка кілька обов'язків, про які просила у своєму клопотанні прокурор Ірина Самборська:

  • не відлучатись з населених пунктів, в яких він зареєстрований та проживає;
  • здати закордонний паспорт;
  • носити електронний браслет.

У своєму клопотанні прокурор Ірина Самборська зазначала, що нині встановлені нові обставини, які свідчать про ризики. Зокрема те, що від суду переховується командир роти харківського беркуту Віктор Шаповалов, якому нещодавно оголосили про підозру в організації терористичного акту та вбивств мітингувальників 18 лютого 2014 року.

Раніше Шаповалова допитували в суді як свідка у справі Пацеляка. Прокурор вважає, що без запобіжного заходу Пацеляк може переховуватися від суду, спілкуватися зі свідками та схиляти їх до зміни свідчень.

Колишній командир батальйону ПМОП «Беркут» при ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Ростислав Пацеляк обвинувачується у перевищенні службових повноважень, перешкоджанні професійній діяльності журналістів і проведенню мирних зібрань 18.02.2014 під час мирної ходи. Це події в Кріпосному провулку і на вул. Інститутській.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: