У Карпатах відбудеться фестиваль «Майстерка бойківської кухні»

майстерка_бойківської_кухні1

Цієї неділі, 26 вересня, охочих запрошують скуштувати автентичну бойківську кухню та спробувати свої сили у приготуванні страв.

На дні «Карпатського моря» – на хуторі Ровінь села Довге – відбудеться вже вдруге фестиваль «Майстерка бойківської кухні».

Про це розповіли в «Асоціації гірських провідників «Ровінь».

Серед страв, які учасники фестивалю матимуть змогу приготувати та скуштувати, будуть традиційні книші, ощипки, грибна юшка, колочений горох, мачанка та чорні пироги. А ще на гостей чекають лекція дослідниці бойківської кухні Любов Кузик, презентація книжки «Бойківська кухня», ігри та розваги.

Бойки — одна з найчисельніших та найбільш самобутніх етнографічних груп. Коріння бойків загубилося в сивій давнині, а умови їх життя у високогір'ї Карпат витворили неповторну культуру, яка нині є загальнонаціональним надбанням.

«На наших теренах етнічна група українців – бойки - населяє територію Сколівських Бескидів. До нині вони зберегли дуже багату матеріальну та нематеріальну культуру. Особливе місце належить традиційній бойківській кухні. У перспективі вона може стати основою для промоції і туристичного розвитку регіону», - говорить керівниця фестивалю «Майстерка бойківської кухні» Любов Горбацьо.

Початок фестивалю о 12.00. Участь у майстер-класах – безкоштовна.

ПРОГРАМА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: