54-річний донор врятував життя п'ятьом людям у Львові (фото)

242532304_2380391412096317_1153144687891083204_n
Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Вперше в Україні у Львові зробили трансплантацію легенів і серця дитині.

Донор, який помер від геморагічного інсульту, врятував життя п'ятьом людям. Стан 54-річного чоловіка був несумісний з життям. Та попри трагедію, сім’я донора — дружина та двоє дітей — дали згоду на забір органів.

Про це розповіли у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.

Учора з'явилась інформація про першу в Україні пересадку серця дитині: 13-річний Максим із Волині отримав шанс на життя. У хлопчика в липні нинішнього року раптово стався інсульт. Декілька тижнів дитина провела в реанімації.

Перші в Україні легені пересадили 56-річному львів’янину Віктору. Чоловік хворів на бульозну емфізему легень більше 10 років, три з яких він практично не виходить з дому – кисневозалежний. Без пересадки – не прожив би й кількох місяців.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

«Трансплантацію провези наші кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег Пьотра Паска, Мачіей Урліка та Стасела Томаша, на рахунку яких - більше сотні пересадок легень. Вони приїхали до нас із міста Забже з Сілезького центру хвороб серця, де наша команда уже неодноразово проходила стажування», - розповідають у лікарні.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Трансплантацію печінки провели 37-річній львів’янці Марії, що мала цироз. Ця хвороба не піддається лікуванню й молодій жінці потрібна була пересадка. Трансплантацію робили хірурги із Києва: Кирило Хижняк, Артем Зелінський, Дмитро Харків та Ігор Семенів.

Нирки отримали 40-річний Юрій родом з Донеччини та 45-річний Віталій з Тернопільщини. Обоє чоловіків хворіли на хронічний глоуронефрит та перебували на діалізі. Нирки пересадили медики Львівського Центру трансплантології на чолі з Максимом Овечком.

У лікарні кажуть, що невдовзі трансплантують й рогівку ока.

«Щирі співчуття та вдячність родині донора, які зробили неймовірне – врятували п’ять людей. Тож ми дякуємо всім медичним командам, що працювали на цей спільний результат і завдяки яким ці п’ять пересадок – відбулися. Трансплантація органів – це про Україну. Трансплантація органів – це про Львів», - повідомили в лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: