На помічника Зеленського скоїли замах

242590861_236987991772210_5244217345861740581_n
Фото: Нацполіція Київщини

На Київщині вранці 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Було поранено водія.

За інформацією пресслужби Київської поліції, це сталось біля села Лісники близько 10 години ранку. В авто потрапило десять куль.

Поранено водія помічника Зеленського, його шпиталізували, додала згодом пані генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Невстановлені особи, за попередніми даними, із автоматичної зброї калібру 7,62 здійснили близько 10 пострілів. В результаті поранений водій, якого наразі госпіталізовано», - написала Венедіктова.

Сам же Шефір не постраждав. Правоохоронці оголосили спецоперацію.

У Міністерстві внутрішній справ заявили, що стріляли зловмисники з лісу, користуючись автоматичною зброєю по ходу руху авто. Зі слів очільника відомства Антона Геращенка, автомобіль Сергія Шефіра не був броньований. Він не користувався жодною охороною.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією — замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ).

Тим часом президент України Володимир Зеленський нині перебуває у США із робочим візитом. Як прокоментував ситуацію речник глави держави Сергій Нікіфоров публічна реакція президента на подію не забариться.

«Тривожна новина про обстріл автомобіля Сергія Шефіра заскочила президента під час робочого візиту до США. Попри ніч Володимиру Зеленському оперативно доповіли про інцидент і продовжують надавати усю необхідну інформацію», - написав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: