У райони Львівщини передали 15 реанімобілів (фото)

IMG_5956

Львівщина отримала 15 сучасних реанімобілів, придбаних коштом НСЗУ та МОЗ.

Сьогодні автівки вирушили до пунктів базування Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Йдеться про Перемишляни, Белз, Немирів, Підкамінь, Комарно, Львів (медицина катастроф), Буськ, Поморяни, Радехів, Журавно, Сокаль, Великий Любінь, Івано-Франково, Мостиська, Ходорів.

«Нові карети «швидкої» – це критично необхідний ресурс для обслуговування віддалених рівнинних районів області. Автомобілі будуть дуже корисними під час осіннього і весняного бездоріжжя, а також під час снігових заметів взимку. Це повнопривідні автомобілі на базі Volkswagen Crafter. З 15 автомобілів  один є класу «С», а решту класу «В» і відсьогодні вони почнуть працювати у районах», - розповів директор Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Він уточнив, що клас «С» – це реанімобілі, оснащені апаратами ШВЛ, а «швидкі» класу «В» відрізняються лише відсутністю апарату ШВЛ.

«Кожна машина має стандартне для свого класу обладнання, починаючи від нош на електроприладі і закінчуючи дефібриляторами, кардіографами, електричними відсмоктувачами, кисневим забезпеченням, засобами для підігріву медичних розчинів», – розповів Андрій Васько.

За його словами, 10 автомобілів придбані коштом НСЗУ за ковід-пакетом.

«Ще 5 автомобілів придбані ДП «Медичні закупівлі» МОЗ і передані нам як допомога від міністерства. Вартість одного автомобіля, придбаного НСЗУ – 2 млн 66 тис гривень», - розповів Андрій Васько.

Він додав, що за кошти МОЗ та НСЗУ також вже закуплено 10 автомобілів «Land Cruiser Prado», які направлять на обслуговування гірських районів.

«Ці десять автомобілів пристосовані для роботи на гірських територіях. Вони вже є поставлені, наразі триває оформлення документів. Ще 30 таких автівок класу «В» поставлять ще цього року. В нас зараз дуже добре забезпечення транспортними засобами і до кінця року буде ще краще, але були райони, в яких використовувалися старіші моделі 2009-2013 років випуску, які вже повністю вичерпали свій технічний ресурс і можливості як транспортні засоби, тобто медичне обладнання в них ще функціонує, але колісна база зношена. За час пандемії ковіду Центром екстреної медицини було закуплено або отримано від МОЗ загалом 140 автомобілів швидкої допомоги різних класів і модифікацій», - розповів Андрій Васько.

Загалом пунктів базування «швидких» в області понад 80, їх обслуговує майже 200 автомобілів «швидкої», з них оновили вже 140 автомобілів.

Володимир ГАЛЕЧИК

Фото Оксани ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: