Які професії є найзатребуванішими на Львівщині

5fe73f768fc4cd0v(1)
Фото ілюстративне. Джерело: tm pink

На Львівщині сформували десятку найзатребуваніших професій.

До них увійшли швачки, водії автотранспортних засобів, монтери кабельного виробництва, кухарі, касири торговельного залу, слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, слюсарі-ремонтники, продавці продовольчих товарів і мулярі.

Аналіз бази вакансій Львівського обласного центру зайнятості засвідчив, що за кількістю вільних робочих місць у регіоні лідирують швачки. Для них зафіксовано майже 290 пропозицій роботи із заробітком від 6000 до 14750 грн.

Стільки ж варіантів працевлаштування є й для водіїв автотранспортних засобів. Претендентам пропонують винагороду, що коливається від мінімальної зарплати до 20000 грн.

Бракує в області понад 140 монтерів кабельного виробництва та більш як 100 кухарів. Представникам цих професій готові платити до 10000 грн та 12000 грн відповідно. Замикає п’ятірку з рекордним – майже сто – числом вакансій касир торговельного залу, зарплата якого сягає до 15000 грн.

Стільки ж в області налічується вакансій для слюсарів з експлуатації та ремонту підземних газопроводів. Щоправда, їм працедавці пропонують від 7176 до 7500 грн. На майже вдвічі вищий заробіток – до 15000 грн – можуть розраховувати оператори автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, для котрих є понад 80 вільних робочих місць.

Також місцеві фірми і компанії шукають майже 70 слюсарів-ремонтників із зарплатою до 17000 грн, понад 60 продавців продовольчих товарів, працю котрих оцінюють до 10000 гривень.

Наприкінці переліку затребуваних вакансій – муляр. Для представників цього ремесла є понад пів сотні варіантів роботи із винагородою до 20000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: