У Львові презентуватимуть путівник українськими селами Польщі

237853535_1279174315852523_546721840820803753_n

Завтра у Львові відбудеться презентація путівника Сяніцьким повітом Польщі.

Він укладений за підсумками експедиції, яку у червні провела  ГО «Вирій».

Як розповіли у громадській організації, мета пошукової експедиції «Стежками предків» - фіксація культурної спадщини українців, які до середини ХХ століття проживали на теренах сучасної південно-східної Польщі. Учасники експедиції відвідали Сяніцький повіт, де за 7 днів зробили фото- та відеофіксацію близько 100 існуючих та неіснуючих сіл, щоби згодом сформувати популярний путівник для туристів та краєзнавців.

Презентація відбудеться о 18:30 в Центрі Шептицького, вул. Стрийська 29А, (паркова аудиторія). Як запевняють організатори, захід пройде з дотриманням карантинних вимог. Кількість місць обмежена. Передбачено онлайн-трансляцію презентації. Для участі в презентації потрібно заповнити зголошення за посиланням https://forms.gle/jZU3rmpjRYS86x2w6

Аналогічні презентації заплановано провести у Києві, Перемишлі та Сяноці.

Довідка

Громадська організація «Вирій» займається збереженням і популяризацією історії та культури українських етнічних земель за кордонами України. Утворена у 2014 році у Львові учасниками міжнародного табору-експедиції «Вирій», який від 2009 року щороку відбувається на теренах Закерзоння (південно-східна Польща). Об’єднує громадських активістів з різноманітних сфер суспільного життя, яким не байдуже збереження культурної спадщини і національної пам’яті українців за межами України. У 2019 році організація розпочала проєкт «Стежками предків» та випустила путівник, присвячений українській культурній спадщині Любачівського повіту в Польщі. У 2021 році команда проєкту «Стежками предків» видала другий путівник, присвячений українській культурній спадщині Сяніцького повіту в Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: