Вихідні у Львові: куди сходити 24-26 вересня

IMG_0069-696x464 (1)
Фото з архіву редакції

Цими вихідними до Львова повертається тепла погода і якраз впродовж цих днів відбуватиметься безліч цікавих заходів у місті.

Цими вихідними до Львова повертається тепла погода і якраз впродовж цих днів відбуватиметься безліч цікавих заходів у місті.

ІА Дивись.info розповідає, куди сходити у п'ятницю-суботу з родиною, дітками, друзями чи сам-на-сам.

«На каву до Львова»

З п'ятниці по неділю — 24-26 вересня — у Львові відбуватиметься фестиваль «На каву до Львова». Він відбуватиметься у Палаці Потоцьких.

фото з архіву редакції

В програмі фестивалю: майстер-класи, лекції, кавовий ярмарок, чемпіонат на звання найкращого бариста Kulchytsky Coffee Cup та Coffee Kids зона для наймолодших відвідувачів: аніматори, музичне шоу, ігри, розмальовки та інші цікавинки.

Вартість квитків — від 100 гривень.

У межах фестивалю щовечора (з п'ятниці по неділю) показуватимуть фільми просто неба на подвір'ю Палацу Потоцьких.

Розклад фільмів:

  • 24 вересня 19:00-21:00, «Коротше кажучи»
  • 25 вересня 18:00 - 20:00, «Мої думки тихі»
  • 26 вересня 18:00 - 20:00, «Оскар Шортс – 2021»

Квиток на Lviv Coffee Festival дає доступ на всі локації фестивалю, в тому числі – на Cinema Coffee Zone.

Науковий фестиваль

Просто неба у Стрийському парку 25 вересня пройде родинний науковий фестиваль OL — це Open Lab, тобто відкрита лабораторія, де наука доступна кожному. Іншими словами, тут можна буде поспостерігати, як робляться досліди і в ігровому форматі здобути безліч науоквих знань.

Фото з попередніх робіт, взяте зі сторінки OL в Instagram

Таким чином організатори хочуть популяризувати науку і довести, а їхня місія - вивести науку з лабораторій і кабінетів на широкий загал, створити платформу - місце зустрічі наукового та повсякденного, дати поштовх розвитку науковій думці доступній і зрозумілій кожній людині. Також для діток готують безліч цікавих лекцій та майстер-класів.

Для того, щоб відвідати фестиваль та отримати невеличкий подарунок на вході, потрібно зареєструватися у цій формі.  Вхід на фестиваль вільний, свято розпочнеться близько 12 години.

Фестиваль води

У суботу, 25 вересня, на території ЛМКП «Львівводоканал» (вул. Зелена, 64) відбуватиметься День відкритих дверей підприємства та родинне свято для усіх охочих – Фестиваль води.

На гостей свята чекають такі атракції як унікальна виставка техніки підприємства,
наукове шоу для дітей «Еврика», неймовірно круті мобільні наукові лабораторії,
екскурсійна програма територією підприємства «Таємниці Львівводоканалу».

Крім того, на фестивалі працюватиме футкорт зі всілякими смаколиками, зокрема, можна буде скуштувати «Бограч від головного технолога», та «Плов від головного механіка».

Захід є безкоштовним і триватиме з 12.00 год. до 16.00 год.

Циркове шоу 

Уперше на манежі Львівського цирку, що на вулиці Городоцькій, показуватимуть шоу «Expressio» —Міжнародний проєкт з Німеччини. Це буде своєрідний фестиваль екстремальних циркових номерів.

Під якісний музичний супровід в стилі рок, вони продемонструють понад складні трюки, які, буває, не співвідносяться з законами фізики.

У фіналі шоу буде представлений, один з найбільш видовищних номерів, «Moto Glob Courage» — швидкісна їзда на мотоциклах.

Фото: "Варіанти"

Відвідати циркове шоу «EXPRESSION» можна буде з 25 вересня по 24 жовтня.

Дітям до 5 років вхід на виставу безкоштовний.

«Казка у гаю»

У неділю, 26 вересня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківському гаю) відбудеться XVІІІ Всеукраїнський театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів.

ілюстративне фото. Джерело: rest.guru

Найменші відвідувачі зустрінуться із улюбленими казковими персонажами. А експозиція музею – старі дерев'яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створять найкращі декорації для відтворення казок. Також на фестивалі вистуватимуть колективи не лише із Львівщини, а й з Прикарпаття, Рівненської, Тернопільсткої та Сумської областей.

Безкоштовні відвідини музеїв

Цього року програма святкування Всесвітнього дня туризму у Львові охоплює 26 і 27 вересня – неділю і понеділок.

До Всесвітнього дня туризму музеї влаштовують години вільного входу, також, буде можливість у певні години безкоштовно піднятися на вежу Ратуші, екскурсоводи, туристичні компанії і музеї безкоштовно або зі знижкою проведуть квести та екскурсії, а у Центрах туристичної інформації серед гостей міста шляхом вікторини будуть розіграні цікаві подарунки. Крім цього, на фейсбук-сторінці Lviv.Travel тут до Дня туризму розігрується проживання у готелі, Lviv city card та кава із сувенірними горнятками.

Щоб взяти участь у квестах та екскурсіях потрібно зареєструватись за вказаними у програмі номерами телефонів.

Програма тут.

Музичне свято на Сихові

26 вересня у Львові пройде 2-тур щорічного телефестивалю «Всеукраїнська народна пісенна премія «Галицький шлягер – 2021». Відбудеться це у Центрі Довженка на Сихові (проспект Червоної Калини, 81).

Тут виступатимуть Степан Гігі, Ауріки Ротару, Андрій Князь, STEVEG, Тетяна Піскарьова, гурти «Будьмо», «Бориславські батяри», «Viva Viktoria» та інші.

Початок концерту о 17.00 годині. Квитки коштують від 150 гривень.

Якщо ви плануєте цими вихідними вирушити в мандрівку, радимо зазирнути сюди: ІА Дивись.info зібрала найцікавіші локації для подорожей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: