Галерея мистецтв облаштує в центрі Львова сучасний мистецький простір

18-LvivskaNatsionalnaHalereiaMystetstv_Stefanyka3.06

Львівська галерея мистецтв імені Бориса Возницького облаштує сучасний мистецький простір, що також передбачає спорудження фондосховищ, на вул. Стефаника, 3.

Містобудівні умови та обмеження на створення сучасного мультифункціонального мистецького простору сьогодні, 24 вересня, погодив виконавчий комітет Львівської міської ради.

«Мова про спорудження фондосховища. На це є великий запит у галереї мистецтв. Це буде класичне приміщення, як у європейських музеях. У іншій частині – пропонується перекрити двір від дощу та опадів і створити там простір для встановлення скульптур. Візуально він матиме дуже сучасний і стриманий простір, який буде мати весь функціонал, як у подібних галереях сьогодні», - пояснив головнй архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Експонати у нас зберігаються у старих приміщеннях, які протікають, де є проблеми з газом і пожежогасінням, – навіть загораються картини. Під час літніх злив приміщення на вул. Стефаника були всі затоплені. Облаштування тут якісного фондосховища – це дуже складний процес, тому було прийнято створити нове, де будуть всі умови для зберігання наших пам’яток. За фінансуванням проєкту ми звернулися до держбюджету», – розповів помічник гендиректора галереї мистецтв Ігор Зінкевич.

Відтак, виконком визначив замовником нового будівництва на вул. В. Стефаника, 3, замовником Львівську національну галерею мистецтв імені Б. Возницького.

Містобудівні умови та обмеження передбачають такі параметри:

  • Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метрах – 17,50 м від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивних елементів будівлі
  • Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 98,15 %
  • Мінімально допустимі відстані від об’єкта, що проектується, до червоних ліній, ліній регулювання забудови, існуючих будинків та споруд:
  • 0,00 м до існуючої забудови з південно-західної сторони (блокування до будівлі Палацу Ізабели Дідушицької, пам’ятки архітектури (охоронний № 5353-Лв);
  • 0,00 м до існуючої забудови з північно-західної сторони (блокування до будівлі Палацу Ізабели Дідушицької, пам’ятки архітектури (охоронний № 5353-Лв).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: