Під час перетину кордону не спрацювали менше 1% COVID-сертифікатів

covid-сертифікат
Фото ілюстративне\з відкритих джерел.

При перетині кордону не спрацювало 0,2% COVID-сертифікатів. 

При перетині кордону не спрацювало 0,2% COVID-сертифікатів.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«За інформацією Держприкордонслужби кількість у цілому сертифікатів, які не спрацювали при перетині кордону, складає близько 0,2%. Це приблизно той обсяг, який можна вважати, що в середньому може буде підроблений або не валідний, або має якісь проблеми. І вже зараз більше ніж 30 кримінальних проваджень з приводу підробки сертифікатів, це спільна робота кіберполіції, нацполіції та СБУ», - сказав Кузін.

Він нагадав, що уряд ініціював зміни до кримінального кодексу, якими пропонує посилити відповідальність за підробку та використання документів про щеплення від особливо небезпечних інфекційних хвороб.

Як розповіла на брифінгу заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, Україна проходила оцінку технічної відповідності, і цифрові сертифікати є захищеними, містять унікальний ідентифікатор та QR-код.

«Перевірка їхньої валідності здійснюється, якщо ми говоримо про перевірку всередині країни, за допомогою застосунку ДІЯ, тобто з будь-якого телефона можна відсканувати QR-код, і таким чином ви отримаєте одразу інформацію про те, чи є дійсним документ. Якщо говоримо про Державну прикордонну службу і перевірку людей, які в'їжджають на територію країни, то працівники прикордонслужби мають відповідні планшети та відповідне програмне забезпечення, через яке здійснюють перевірку валідності документів, з якими подорожують і наші й іноземні громадяни», - сказала Карчевич.

На сьогодні, за її словами, більше ніж 982 тисячі людей згенерували цифрові сертифікати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: