Топ-8 драматичний фільмів, які варті уваги

rs-180981-1416939023_jennifer-aniston-cake-zoom
Кадр з фільму "Торт".

Які б нові жанри кінематографу не виникали, глядачі завжди будуть шукати нагоду подивитися пронизливі історії чужих життів, історій кохання чи розчарувань.

ІА Дивись.info підготувала топ-8 драматичних фільмів.

«Торт»

Клер Сіммонс - страждає синдромом хронічного болю, але це не заважає їй залишатися веселою і дотепною. Жінка регулярно відвідує курси психологічної допомоги, де не тільки сама отримує полегшення, але й намагається підтримати інших. Одного разу на чергових зборах групи Клер дізнається, що одна з учасниць - дівчина Ніна - наклала на себе руки. Вирішивши дізнатися справжню причину самогубства Ніни, Клер починає власне розслідування. Через якийсь час вона починає бачити померлу дівчину і навіть розмовляти з нею.

Кадр з фільму.

«Жінка у золотому»

Після того, як Марії Альтманн знаходить листа від покійної сестри, вона намагається добитися справедливості - повернути цінності, відібрані у її сім'ї нацистами кілька десятиліть тому. Серед культурного надбання жінки відома картина Густава Клімта «Портрет Аделі Блох-Бауер», яку іноді називають «Золота Адель». Разом з недосвідченим, але відважним молодим адвокатом жінка намагається довести свої права на спадщину предків.

Кадр з фільму.

«Молодість»

Композитор і диригент Фред Баллінджер вирішив відпочити разом зі своїм старим другом сценаристом Міком Бойлом. Для цього ці вже далеко немолоді люди вибрали розкішний готель, розташований біля підніжжя Альп. Разом з ними на курорт приїхала дочка Фреда - Лена. На відпочинку друзі спостерігають за життям інших постояльців готелю, бачать їх переживання і любовні драми. Фред і Мік також приймають водні процедури, їм роблять масаж, а також проводять багато часу, гуляючи мальовничими околицями. При цьому старигані постійно жартують над собою, розуміючи, що кращі роки вже позаду. Королева Великобританії запросила Фреда виступити на святкуванні Дня народження принца Філіппа. Диригент вже давно не виступає, тому відмовляє. Але її Величність дає доручення своїм помічникам умовити незговірливого музиканта. З цього моменту життя Фреда різко змінюється, до того ж далеко не в кращий бік.

Кадр з фільму.

«Місячне сяйво»

Головний герой з самого дитинства знав, що таке труднощі та перешкоди. Він виріс в Маямі в місті, де немає справедливості, і всіма, хто в ньому живе, правлять злочинці. Наркотики та великі гроші - це все, чим живе  місто і його люди. Хлопець виріс в цій атмосфері, він боровся за своє існування з самого дитинства. І він знав, що якщо ти хочеш вижити в цьому місті, тобі доведеться стати таким же, як і всі інші. Але коли ти хлопчик чи підліток, ти просто підлаштовуєшся під оточення, а коли ти стаєш дорослим чоловіком, ти вже хочеш підлаштувати оточення під себе. І герой зважується кардинально змінити своє життя. Але не так просто виявляється вийти зі злочинного світу. Особливо це не просто, коли тебе зрадили всі, кому ти так сильно довіряв, і зрадила навіть власна родина. Героя чекає багато труднощів на шляху до зміни себе, але ось чи вдасться йому їх подолати, адже вибратися з Маямі практично неможливо, можна тільки спробувати його змінити.

Кадр з фільму.

«У центрі уваги»

Церква повинна допомагати і захищати своїх прихожан, але мало кому відомо, які секрети їй доводиться приховувати, щоб зберегти обличчя перед громадськістю. Події фільму відбуваються у 2001, у Бостоні. Саме там починається скандальне розслідування співробітників відомої газети, результати якого повалять в шок весь світ.

На чергових зборах редактор доручає групі репортерів газетного видавництва «Boston Globe» провести невелике розслідування. Один зі священників був помічений в розбещенні дитини. Ніхто тоді й гадки не мав, до яких наслідків призведе інтерв'ю, адже виявилося, що отець протягом 30 років вів таке життя, прикриваючись вірою. Десятки дітей стали жертвами його злочинної розбещеності. Але чим далі журналісти копали, тим серйозніші спливали факти.

Близько 6 відсотків всіх священників, так чи інакше, займалися педофілією. Незважаючи на скарги, порушені проти них справи так і не оприлюднили. Їх високі покровителі змогли приховати злочини. Люди як і раніше ходили на сповіді і проповіді, приводячи з собою своїх малолітніх синів і дочок. Про це повинні дізнатися і піддати винних покаранню.

Кадр з фільму.

«Сельма»

У 1964 році доктор Мартін Лютер Кінг отримав Нобелівську премію миру. В цей же час в результаті вибуху гинуть чотири афроамериканські школярки. У місті Сельма, штат Алабама Енні Лі Купер намагається зареєструватися на голосуванні, але їй не дають це зробити. Кінг зустрічається з президентом США Джонсоном і вимагає схвалити реєстрацію чорношкірих виборців на федеральному рівні. Джонсон відповідає, що у нього є важливіші справи. Після цього Кінг зумів організувати марші протесту, які назавжди змінили Америку.

Кадр з фільму.

«Бруклін»

Молода ірландська дівчина Елліс Лейсі у пошуках роботи вирушає до Америки. Дівчина оселяється в Брукліні і влаштовується на роботу у великий універмаг. Туга за рідним краєм і родиною починає поступово відходити на другий план, оскільки Елліс закохується в молодого італійця Тоні. Але трагічні новини з батьківщини про смерть сестри змушують її повернутися до Ірландії. Після повернення Елліс знайомиться з Джимом Фарреллом, власником пабу, і між ними починаються близькі стосунки. Тепер Елліс змушена робити нелегкий вибір між двома країнами, двома життями і двома чоловіками.

Кадр з фільму.

«Одержимість»

Ендрю - початківець музикант, як і будь-який ентузіаст своєї справи весь свій час він присвячує творчості, адже це те, чим він хоче займатися все життя. На своєму шляху він зустрічає диригента, який вважається кращим в країні, просто геній своєї справи. Тут здавалося залишається тільки радіти, раз такий метр звернув увагу на юне дарування, але насправді не все так гладко. Поступово просте бажання переростає в якусь одержимість, а вчитель-диригент цю пристрасть до музики підхоплює і починає виснажувати Ендрю репетиціями, і незабаром не залишається часу ні на сон, ні на їжу, а вже тим більше на прогулянки або ж взаємини з протилежною статтю. Переступаючи межу дійсного, початківець музикант хоче охопити те, що знаходиться за межею талановитої, але все ж звичайної людини. Насправді не кожна людина готова присвятити всього себе обраній професії, таких одиниці, і саме головний герой картини уособлення таких відчайдушних, божевільних музикантів, готових стерти руки в кров і зривати голос до хрипоти.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: