Євросоюз залишив Україну в «зеленому» списку для подорожей

коронавірус.
Фото з відкритих джерел.

Рада Європейського союзу переглянула список країн, в'їзд з яких на територію ЄС і Шенгену повинен бути дозволений для всіх, незалежно від мети їх поїздки. Україна залишили в списку.

Про це йдеться в повідомленні Ради ЄС, передає Deutsche Welle.

До «зеленого» списку додали Чилі, Кувейт і Руанду. Викреслили з нього Молдову, Боснію і Герцеговину.

«Необов'язкові поїздки в ЄС з країн або територій, які не містяться в цьому списку, є предметом тимчасових обмежень», - йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Тепер на основі оновленого списку держав Євросоюзу та Шенгенської зони будуть міняти правила в'їзду на свою територію. Втім, кожен національний уряд вирішує самостійно.

Це рішення не стосується громадян третіх країн, які щеплені від коронавірусу однієї з чотирьох зареєстрованих в ЄС вакцин: BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. Їх повинні пускати до Шенгену незалежно від того, чи є їхня країна в цьому списку. Чи дозволяти в'їзд людей, прищеплених іншими вакцинами, вирішує кожна держава ЄС самостійно.

Один із критеріїв перебування в «зеленому» списку Ради ЄС: кількість нових заражень не повинна перевищувати 75 на 100 тис. населення протягом 14 днів. Цю межу Україна, згідно з даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), перевищила з 16 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: