У Львівській філармонії відбувся концерт, присвячений Мирославу Скорику

_1632595365_612x321_3_0
Фото: ЛОДА

Рівно два роки тому у Львівській обласній філармонії, яка сьогодні носить ім’я Мирослава Скорика, вперше прозвучав його Концерт № 10 для скрипки з оркестром. Сьогодні ж його виконав відомий український скрипаль, Марко Комонько.

Рівно два роки тому у Львівській обласній філармонії, яка сьогодні носить ім’я Мирослава Скорика, вперше прозвучав його Концерт № 10 для скрипки з оркестром.

Сьогодні ж його виконав відомий український скрипаль, Марко Комонько, повідомили у ЛОДА.

Саме йому Маестро присвятив цю композицію. Концерт № 10 та інші твори Мирослава Скорика можна було почути на концерті "Мирослав Скорик - національна легенда".

Також у програмі звучали відома музика з фільму «Високий перевал», Симфонієта для симфонічного оркестру, Концерт № 1 для віолончелі з оркестром, Перший віолончельний концерт (1983) композитора в інтерпретації відомого віолончеліста Олександра Пірієва. За цей твір Мирослав Михайлович отримав Національну премію Тараса Шевченка.

Відвідали концерт заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко, директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Ірина Гаврилюк, заступниця директорки Тетяна Плугатор з родинами, депутати Львівської облради. Серед глядачів концерту і дружина композитора, проректорка з наукової роботи НМАУ ім. П. Чайковського Адріана Скорик, а також - його друзі та колеги, поціновувачі творчості митця.

«Мирослав Скорик – це справжня Національна легенда для України. Твори Маестро житимуть вічно, на них виховується молодь і нові покоління українських композиторів. Львівська облдержадміністрація завжди підтримує популяризацію національних шедеврів, зокрема, і традиційний концерт музики Мирослава Скорика», - зазначив Іван Собко.

Твори композитора виконували академічний симфонічний оркестр філармонії за участі Олександра Пірієва (віолончель), Марка Комонька (скрипка) та Володимира Сивохіпа (диригент) – директора філармонії.

Нагадаємо, у серпні 2021 року, з нагоди 30-річчя Незалежності України, Мирославу Скорику посмертно присвоїли заслужену відзнаку «Національна легенда України». А вчора, 24 вересня, в Україні заснували Державну премію імені Мирослава Скорика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: