Українець Олександр Усик став новим чемпіоном світу з боксу

a84d9a3-----

У боксерському протистоянні в Лондоні українця Олександра Усика і британця Ентоні Джошуа перемогу здобув Усик і став чемпіоном за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

Бій Олександра Усика проти Ентоні Джошуа був головним у вечорі боксу в Лондоні - це поєдинок за звання чемпіона світу в суперважкій вазі, повідомляє Суспільне.

Усик проводив свій третій бій у суперважкій вазі і вперше боксував за титул чемпіона світу, Джошуа – захищав свої титули.

У дванадцятому раунді Усик пішов в атаку і на останніх секундах провів активну атаку – затис суперника на канатах, суддя не зупинив бій.

Усик переміг за оцінками суддів.

Після перемоги над суперником Олександр Усик виконав на рингу український гопак на честь отримання нових титулів і перемоги над британцем Ентоні Джошуа, пише УНІАН.

Також український боксер прокоментував можливість реваншу. Він зазначив, що хоче швидше повернутися додому до своєї сім'ї.

"Я просто хочу додому. Я з січня дуже сильно готувався до поєдинку, був мало зі своєю сім'єю. Я дуже сильно заскучав за своїми дітьми. Хочу бачити їх, дивитися, як вони граються, кричать", - пояснив він.

За словами спортсмена, бій пройшов за його планом. Ентоні намагався притискати його до канатів, але це йому не допомогло.

Колишній головний тренер футбольної збірної України Андрій Шевченко й екс-чемпіон світу з боксу Віталій Кличко привітали боксера Олександра Усика з перемогою над британцем Ентоні Джошуа і завоюванням чемпіонських поясів за версіями IBF, WBO, WBA Super і IBO в суперважкій вазі, інформує Кореспондент.

Очільник Києва в Instagram опублікував відео з роздягальні новоспеченого володаря чотирьох титулів.

У ролику Шевченко сказав: "Бій закінчився, ми виграли". "Ми не дарма переживали - і все вийшло", - додав Кличко.

Після цього до них в кадрі приєднався Олександр Усик.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на перемогу українського боксера Олександра Усика у поєдинку за пояс чемпіона світу з британцем Ентоні Джошуа.

Слова привітання Зеленський опублікував у Telegram.

"Україна повертає своє! Чемпіонські титули WBA, IBF, IBO, а також WBO – знову, як це і має бути, належать українцю! Саня, дякую!", – написав Зеленський.

Він зазначив, що всі українці не спали, не сумнівались, не стримували емоцій під час цього бою.

"Важка, але тому ще цінніша перемога", – підкреслив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: