Білоруська опозиціонерка Колеснікова стала лавреаткою правозахисної премії Ради Європи

8433
Фото: ПАС

Білоруська опозиціонерка Марія Колесникова, яку засудили режимом Олександра Лукашенка на 11 років в'язниці, стала лавреаткою премії імені Вацлава Гавела. Вона присуджується Радою Європи за видатні дії в галузі прав людини.

Про це повідомляє пресслужба Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАС).

«Дев'ята премія Вацлава Гавела, що присуджується за видатні дії громадянського суспільства на захист прав людини, була присуджена білоруській правозахисниці Марії Колесніковій», - йдеться в заяві.

Премія в розмірі 60 тисяч євро була вручена на спеціальній церемонії в день відкриття осінньої пленарної сесії ПАРЄ в Страсбурзі. Її отримала сестра Марії Тетяна Хомич.

Приймаючи нагороду вона від імені своєї сестри подякувала комітету з нагородження і сказала, що Марія хотіла б присвятити свою перемогу всім, хто в Білорусі бореться за свої права.

«Ця нагорода-знак солідарності всього демократичного світу з народом Білорусі. Для нас, білорусів, це також знак того, що міжнародна спільнота підтримує нас», - сказала Хомич.

Щорічна Премія імені Вацлава Гавела присвоюється за видатні заслуги щодо захисту прав людини в Європі та за її межами. Присуджується ПАРЄ починаючи з 2013 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: