Яким буде курс долара цього тижня, - прогноз

54f196a-648a689-kurs-grivni-dolara

За минулий тиждень гривня за офіційним курсом зміцнилася на шість копійок.

За минулий тиждень гривня за офіційним курсом зміцнилася на шість копійок.

Так, якщо 20 вересня курс гривні був зафіксований на рівні 26,7 грн за долар, то станом на 27 вересня – 26,64 гривень, розповів  ІА Дивись.info фінансовий аналітик Богдан Слуцький.

З його слів, попит/пропозиція долара на міжбанку за цей же час підвищився з 26,66 / 26,68 до 26,72 / 26,74. Середні курси купівлі / продажу готівкового долара в банках за тиждень знизилися з 26,63 / 26,80 до 26,60 / 26,80.

«Цей тиждень на валютному ринку пройде достатньо активно, оскільки наближається завершення звітного періоду (місяця та третього кварталу), відбудеться відшкодування з бюджету податку на додану вартість (ПДВ) експортерам та необхідно здійснити обов’язкові платежі за зовнішніми та внутрішніми запозиченнями держави. Саме тому варто очікувати виходу Нацбанку з інтервенціями з метою згладжування валютних перекосів між попитом та пропозицією», - пронозує експерт.

Традиційний аукціон Мінфіну у вівторок з розміщення ОВДП, каже він, не буде мати серйозного впливу на поведу валютного ринку, оскільки нещодавно отриманий Україною «подарунок» від Міжнародного валютного фонду у розмірі 2,7 млрд дол. дозволив перекрити значну частину боргового навантаження в період пікових виплат за зовнішніми боргами.

Саме тому очікувати збільшення дохідності за гривневими ОВДП, а відповідно і припливу валюти від нерезидентів через їх купівлю, поки не варто.

«При цьому плив на курс цього тижня буде мати необхідність погасити Мінфіном ОВДП майже на 12 млрд гривень і відсотків за ними. Безумовно, частина цієї суми буде погашена через випуск нових паперів, проте існує ризик того, що нерезиденти можуть у зв’язку з непідвищенням дохідності вийти з ринку, конвертувавши гривню в валюту, що буде мати певний тиск на курс нашої національної валюти», - говорить аналітик.

За словами Богдана Слуцького, нинішнього тижня долар в обмінниках може торгуватися в діапазоні 26,55-26,90, а готівковий долар в банках – в діапазоні 26,45 - 26,95.
З повагою,

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: