Рішення щодо виключення Дублян зі складу Львівської МТГ будуть оскаржувати

124830885_490182655238680_5659040328387542735_n
ілюстративне фото, ЛМР

Рішення, яке стосується виключення Дублян зі складу Львівської міської територіальної громади, яке ухвалив Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня, буде оскаржуватись, позаяк воно ще не набрало юридичної сили.

Про це 27 вересня розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

«Насправді для мешканців і Малехова, і Дублян по великому рахунку нічого не міняється. Львівська громада продовжує працювати, продовжує надавати послуги, тому що там відбулися вибори, люди обрали владу, і вона працює. Якщо говорити про юридичну сторону, то ці рішення суду викликають дуже великі запитання. Якщо в частині Малехова можна б було думати, що це якісь непорозуміння, то, зважаючи на те, що є вже друге рішення, яке стосується ще одного населеного пункту, який увійшов до Львівської громади, то виглядає, що це не просто непорозуміння, а що це є спланована атака», - цитує його пресслужба міськради.

Він вважає таке рішення «атакою навіть не на Львів, а на державу, на сформований адміністративно-територіальний устрій».

«Я читав рішення суду і, як юрист, кажу, що воно є доволі сумнівне. Бо там йде посилання на закон про добровільне об’єднання громад, а насправді і Львівська громада, і інші були створені відповідно до іншої правової бази. Це були зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування», яким делегували Кабінету Міністрів право затвердити адміністративні центри і межі громад. Тобто це було зроблено, і це не має жодного відношення до добровільного об’єднання. А суд посилається на цей старий закон. Якщо в Україні є верховенство права, то суд апеляційної інстанції має це рішення скасувати і прийняти нове рішення, яким відмовити громадянину, який звернувся, у задоволенні цього позову», - пояснює Зубач.

Як наголосив директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський, ситуація з судовими рушеннями щодо населених пунктів Львівської громади суперечить не тільки інтересам мешканців, а й держави.

«Львівська міська територіальна громада утворена відповідно до рішення Верховної Ради. А пізніше вже Кабмін визначив порядок і межі громад в Україні, в тому числі і Львівської. Межі нашої громади визначені Кабміном, тобто державою. Якщо ми говоримо про державний і національний інтерес, то мені видається, що ці рухи, які зараз відбуваються, йдуть всупереч і інтересам Львова, і інтересам населених пунктів, які увійшли до Львівської громади, і зрештою інтересам самої держави. Бо зараз відбувається процес розхитування нашої державності. Ми про це не говорили по Малехову, бо думали, що це непорозуміння. Але ми бачимо по Дублянах щось аналогічне», - каже він.

І додає, що певні люди мають інтереси і хотіли б зберегти свій вплив на ресурси, поділ землі, бюджету.

«Я думаю, що достатньо останнього року було, коли, до прикладу, 60га землі гаражно-будівельних кооперативів перейшли безоплатно з комунальної власності до приватної. І інші історії свідчать про те, що був і є приватний інтерес і бажання його зберегти, щоб розподіляти землі на цих територіях. А тут ні депутатський корпус, ні міський голова цього не дозволяють роботи. Очевидно, комусь це не підходить», -додав Юрій Лукашевський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: