Румунія запровадила двотижневий карантин для невакцинованих українців

53_main

Румунія встановила карантинний режим на 14 днів для всіх невакцинованих від COVID-19 іноземних громадян, крім ЄС та Швейцарії.

Румунія встановила карантинний режим на 14 днів для всіх невакцинованих від COVID-19 іноземних громадян, осіб без громадянства, які прибувають з третіх країн, крім ЄС та Швейцарії.

Про це повідомляє Укрінформ.

Карантинний режим (за домашньою/задекларованою адресою) на 14 днів діє незалежно від того, в якій зоні за рівнем розповсюдження COVID-19 знаходиться країна, з якої вони прибувають.

Винятки можуть бути застосовані до осіб, які вакциновані проти коронавірусу, і якщо пройшло 10 днів з моменту завершення повної схеми вакцинації до в’їзду в Румунію.

Також від вимоги карантину можуть звільнити, якщо особа залишається в країні на строк менше 3 днів у невідкладних випадках, що підтверджується документально, і за наявності сертифікату про негативний результат ПЛР-тесту; особи, які були позитивно підтверджені зараженням вірусом SARS-CoV-2 за останні 180 днів до в’їзду в країну, дітей до 6 років без необхідності представлення негативного тесту та дітей від 6 до 16 років за наявності сертифікату про негативний результат тесту.

Винятки можуть застосовуватися і до тих, хто прямує транзитом і залишить територію Румунії через 24 години, а також транскордонних працівників, учнів/студентів з метою навчання та заради вступу, членів спортивних делегацій.

Посольство звертає увагу, що в’їзд буде неможливим з COVID-сертифікатами, які не відповідають затвердженим в Україні стандартам, згідно з правилами ЄС (зокрема, не завантажуються через портал Дія та мобільні додатки).

Рішення про пропуск через держкордон Румунії приймається безпосередньо на пункті представниками прикордонної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: