У РФ заявили, що затримали 5 неонацистів з портретами Бандери

ФСБ

Російські співробітники ФСБ заявили, що затримали 5 членів неонацистського угруповання, які нібито готували теракт у будівлі правоохоронної служби.

Про це повідомляє УП.

«В результаті проведених заходів затримано 5 мешканців м.Уфи 2001-2003 років народження - учасників неонацистського угруповання, які здійснювали підготовку терористичного акту з використанням саморобних вибухових речовин і вибухових пристроїв.

За адресами проживання хлопців і в обладнаному в покинутій будові схованці вилучили: «готове до застосування СВП, саморобну вибухову речовину і компоненти для його синтезу, 9 одиниць холодної зброї, інструкції з виготовлення вибухових пристроїв, а також портрети ватажків Третього Рейху, націоналіста С.Бандери і націоналістичну атрибутику», – повідомили в ФСБ РФ.

Затриманих взяли під варту.

У СК додали, що 19-річний підозрюваний залучив 4 місцевих жителів до незаконної діяльності.

Повідомляється, що він поширював ідеї неонацизму, навчав їх правилам поводження зі зброєю, навичкам виготовлення саморобних вибухових сумішей і речовин, вони вивчали літературу по тактиці бойових дій і проводили інші навчальні плани для підготовки до терористичної діяльності.

У російському відомстві додали, що підозрюваний виготовив саморобний вибуховий пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: