Вдвічі більше: На Львівщині кількість захворювань на коронавірус суттєво зросла

IMG_6861-630x420
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Епідситуація на Львівщині є досить напруженою і має тенденцію до погіршення.  

Епідситуація на Львівщині є досить напруженою і має тенденцію до погіршення.

Про це під час брифінгу 28 вересня розповів регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«За вчорашній день з понад 1600 досліджень метолом ПЛР, у 427 випадках підтверджено коронавірус. Кількість хворих збільшується з кожним тижнем. Якщо позаминулого тижня ми говорили про кількість до 200 підтверджених випадків за добу, то зараз ця цифра збільшилася вдвічі. В лікарнях перебуває 1611 осіб, ще 662 людини скерували на самоізоляцію. Медична система справляється, бо у нас є 3300 ліжок, але це не повинно заспокоювати, бо госпіталізація означає важкий перебіг захворювання. Крім цього, понад 100 осіб перебуває у реанімаціях, а на апаратах ШВЛ — 38. На жаль, ми втратили 3863 особи з початку епідемії. Якби в нас була можливість вакцинувати з самого початку, то ця цифра була б іншою, і вона не буде зростати, якщо всі почнуть вакцинуватися», - розповів Олег Когут.

За вчорашню добу на Львівщині щеплення від ковіду отримали 7620 осіб, з них 2268 – другою дозою. Загалом, станом на сьогодні, в області вакциновано 751 тисяча людей.

«Це недостатньо. Якщо брати кількість дорослого населення, то це 16,5 %.  А для того, щоб створити популяційний імунітет потрібно вакцинувати, як мінімум хоча б в п’ять разів більше. І можливості вакцинації є: 181 пункт щеплення, понад 100 вакцинальних бригад. Маємо достатню кількість вакцини: 160 тис. доз AstraZeneca, близько 200 тисяч – CoronaVac, Pfizer – 48 тисяч доз і сьогодні підписано погодження, мабуть ще цього тижня прийде ще 27 тисяч доз. Вакцина є. Питання стоїть в розумінні необхідності вакцинації», – розповів Олег Когут.

Він наголосив, що потрібно вакцинуватися людям старшим 60 років та людям з хронічними захворюваннями.

«Чомусь зараз поширюється думка, що людям, які мають хронічні захворювання  - серцево-судинні, чи нирок, то вакцинація їм протипоказана. Але навпаки, хронічні захворювання є прямим показом для вакцинації, бо люди з такими захворюваннями важче переносять хворобу, частішими є ускладнення і на жаль летальні випадки», -  розповів Олег Когут.

Він додав, що зараз двома дозами вакциновано 72% медиків, однією – понад 95%.

«Є лікарні, де вакцинацію пройшли понад 90% працівників – це обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я, госпіталь у Винниках. Це ті заклади, з яких розпочалася вакцинація на Львівщині», - розповів Олег Когут.

Також до визначених раніше 15, «ковідних» медзакладів, додали ще один — Львівський обласний клінічний перинатальний центр.

Загалом, хворих на коронвірус приймають уже 13 медзакладів області. Заповненість ліжок у ковідних стаціонарах зросла до 48,82%.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: