Хірурги у Львові врятували пацієнтку із рідкісною недугою

IMG_2202-630x420

У мешканки Рівненщини, у якої два місяці тому діагностовали тромбоз глибоких вен правої нижньої кінцівки, викликаний утвором у паховій ділянці, львівські виявили рідкісне захворювання.

Про це розповіли у пресслужбі Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова.

«За останні 70 років у всьому світі, згідно з міжнародними науковими працями, було зафіксовано лише 20 випадків цього захворювання. І нашим судинним хірургам довелось зіткнутись із ще одним», - кажуть медики.

Фото: Клінічна лікарня швидкої допомоги Львова

У 38-річної пацієнтки діагностовали тромбоз глибоких вен правої нижньої кінцівки, викликаний утвором у паховій ділянці. Сам утвір було виявлено під час діагностичної лапароскопії, більше того, він щільно зростався з стегновими судинами. Тоді медики обстежили хвору методом МРТ, за результатом якої виникла підозра на інше рідкісне захворювання – кисту каналу Нука.

«Після повторного огляду вже у Львові нашими медиками відділення судинної хірургії, утвір було розцінено не як кисту каналу Нука, а як вкрай рідкісну адвентиційну кисту стегнової вени – кисту, що розвивається із стінки самої судини. Хворій необхідно було якомога швидше провести оперативне втручання. Проте така операція — вкрай складна та ризикована через щільність з єднання стінки кисти та стегнової вени, тому вимагала ювелірної точності рухів, інакше — можна пошкодити судину», - зазначають у лікарні.

Хірурги вирішили боротись за здоров'я та життя жінка та провели операцію та післяопераційний період — пройшов без ускладнень. Пацієнтку ще чекають планові огляди, що оцінити віддалені результати ,проте вона уже повернулась додому на ‘Рівненщину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: