Підтримував протести: спливли деталі про програміста, який застрелив співробітника КДБ і був убитий

ubiystvo_sotrudnika_kgb_28092021
Скрін з відео КДБ.

Застрелений у Мінську співробітниками Комітету держбезпеки Білорусі програміст Андрій Зельцер працював у компанії ЕРАМ і був помічений в підтримці протестних мітингів у країні.

Вбитого чоловіка впізнали його знайомі.

Про це пише Obozrevatel.

У квартирі, де вбили програміста, він проживав з дружиною і сином. Сусіди сказали, що дитині 9-10 років і в день трагедії була у школі.

Відомо, що Зельцеру був 31 рік. Згідно з даними з соцмереж він у 2008 році закінчив мінський коледж бізнесу і права. Його знайомі розповіли, що чоловік був кандидатом у майстри спорту з фехтування. У день вбивств він також був на тренуванні.

«Я заїжджав в клуб у своїх питаннях, і ми ненадовго перетнулися. Настрій у нього був гарний, як завжди, на позитиві», – розповів один зі знайомих.

За словами друзів, Зельцер був дуже товариський і про проблеми з боку міліції або КДБ він не розповідав.

«Зазвичай, якщо у нього траплялися якісь проблеми, він про них розповідав, але тут не відчувалося нічого підозрілого», – говорив його друг.

Згідно з фото з мережі, Зельцер підтримував протести в Білорусі. Також він коментував фото з акцій протесту.

«8-й день боротьби за краще майбутнє для нашої країни. 81 людина зникла безвісти, понад 7000 людей були затримані, кілька людей загинуло, правоохоронні органи в цивільному вбранні серед білого дня викрадають людей, нелегітимний президент робить вигляд, що нічого не відбувається», – писав він.

Додамо, що силовики затримали також і дружину, її підозрюють у співучасті вбивства співробітника КДБ. Син перебуває у бабусі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: