Для Львівського онкоцентру придбають лінійний прискорювач

2409431

Депутати Львівської обласної ради внесли зміни до Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області, затвердженої рішенням ради у лютому 2021 року.

Зміни стосуються розподілу та використання коштів для покращення надання медичної допомоги мешканцям Львівщини.

Зокрема, за рішенням сесії, на придбання лінійного прискорювача для комунального підприємства Львівської обласної ради «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» виділили додаткові 6 млн грн, які надійшли до обласного бюджету з бюджету Львівської міської територіальної громади.

Нагадаємо, 27 квітня цього року під час сесійного засідання Львівської обласної ради, депутати виділили 6 млн грн для сплати першого внеску на закупівлю на лізингових умовах лінійного прискорювача.

Тепер ще 6 млн грн, призначених на капітальні видатки закладу охорони здоров’я, надійшли до обласного бюджету, згідно ухвали Львівської міської ради від 16 вересня.

Новий сучасний апарат, необхідний для забезпечення надання високоспеціалізованої медичної допомоги мешканцям Львова та області, хворим на онкологічні захворювання, придбають у лізинг.

За словами генерального директора Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, депутата Львівської обласної ради Ігоря Ковальчука, зараз на обліку в онкоцентрі понад 70 тис. хворих, які потребують такого лікування. Тому нове обладнання є вкрай необхідним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: