Львівщина потребує не менше ста шкільних автобусів

94018609_608295583231031_568267638329835520_n-696x469

Львівська область потребує від 100 до 150 автобусів шкільних автобусів.

Про це під час сесії Львівської обласної ради розповів директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

«Зараз Львівщині потрібно не менше 100-150 «школяриків». За рік усі громади області витратили 57 млн грн на обслуговування автобусів, з них 20 млн пішли на зарплати водіям, 20 млн – на бензин, 17 млн – на ремонти. Це означає, що парк вже серйозно застарів та його потрібно оновлювати», – каже Олег Паска.

Він додав, що наступного тижня очікується надходження 23 шкільних автобусів.

Натомість голова облради Ірина Гримак заявила, що більше шансів отримати шкільні автобуси мають заможніші громади, бо у них є кошти на співфінансування. Відтак, треба розглянути можливість видалити кошти деяким громадам з обласного бюджету.

«Є державна субвенція, яка дозволяє закупляти певну кількість «школяриків». Цього року це 23 транспортних засоби. У більшій мірі ймовірність отримати «школярикки» мають ті громади, які є більш спроможні. Тому що субвенція також передбачає співфінансування. Наприклад, Бісковицька громада не має коштів купити автобуси і не має коштів на співфінансування. Такі громади позбавляються шансу отримати автобуси в межах державної субвенції. Можливо, ми приймемо для себе рішення, що у таких випадках підтримати такі громади та дофінансувати їх за рахунок обласного бюджету», – заявила Ірина Гримак.

Вона додала, що вартість одного шкільного автобусу становить близько 1,7 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: