На Львівщині перевірятимуть дотримання карантинних заходів у громадському транспорті

IMG_8420
Фото з архіву редакії

Перевізникам Львівщини нагадали про дотримання карантинних заходів. За кілька тижнів в області розпочнуться рейди під час яких перевірятимуть дотримання вимог, при цьому штрафувати можуть і пасажирів.  

Перевізникам Львівщини нагадали про дотримання карантинних заходів. За кілька тижнів в області розпочнуться рейди під час яких перевірятимуть дотримання вимог, при цьому штрафувати можуть і пасажирів.

Як розповів начальник управління транспорту і зв’язку ЛОДА Степан Рудницький, ніяких нових обмежень у роботі громадського транспорту не буде.

«Це не нові правила, вони визначені наказом головного санітарного лікаря ще у 2020 році. «Зелена» і «жовта» зони не різняться в карантинних заходах щодо громадського транспорту, але в період дії «зеленої» зони було лояльне ставлення контролюючих органів, тому про заходи безпеки забули. Але в очікуванні чергової хвилі, ми маємо мобілізуватися. До перевізників ми ставимо такі основні вимоги: ранковий скринінг всіх працівників АТП, і недопуск до роботи тих, у кого температура 37,2 і вище, наявність засобів індивідуального захисту у водіїв – це маски або бар’єр між водієм і пасажирами, вологе прибирання після кожного  рейсу з використанням речовин, які дозволяють провести антибактеріальну обробку транспорту, заборона перевезення пасажирів без масок», - розповів Степан Рудницький.

Також працівників АТП спонукатимуть вакцинуватися.

«В проєкті наказу МОЗ про перелік професій, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, немає працівників транспортної сфери. Але ми розуміємо, що транспортна галузь може потрапити в цей перелік. Тому для того, аби галузь працювала навіть у «червоному» та «помаранчевому» рівнях карантину, ми працюємо над вакцинацією працівників. Станом на кінець минулого тижня рівень вакцинації становив 23%. Це середня цифра. У більших колективах цей відсоток вищий, бо туди можна було скерувати мобільні бригади з вакцинації. З колективами, де буде значне відставання по темпах вакцинації, будемо працювати. Кожної п’ятниці на АС-2 працює центр вакцинації. Там можуть вакцинуватися і мешканці, які живуть поблизу і пасажири автобусів. За два-три тижні почнемо проводити рейди з працівниками поліції, під час яких перевірятимемо дотримання всіх вимог», - каже начальник управління.

Він нагадав, що карантинні заходи стосуються і пасажирів.

«Закликаємо пасажирів проявити свідомість, адже у кожного є маски і нікого не треба переконувати вдягати їх у магазинах та супермаркетах. А громадський транспорт це таке саме місце скупчення людей тільки на інколи на більш тривалий  час і з гіршою вентиляцією. Тому закликаємо до свідомості, щоб не було конфліктів у випадках, коли пасажирам без масок відмовлятимуть у проїзді», - застеріг Степан Рудницький.

«Якщо буде доведено, що водій робив зауваження, а пасажир нехтував цими зауваженнями і заходив без маски або на стоячі місця – тоді вже цей пасажир  притягається до адміністративної відповідальності» - додав начальник управління патрульної поліції Львівщини Роман Пилипенко.

«Сьогодні відбулася зустріч з перевізниками, яку ми ініціювали. Ми нагадали перевізникам про карантинні заходим і вимоги, які до них ставляться. Ці вимоги прості: наявність масок, кількість пасажирів відповідає сидячим місцям, антисептик у водія. Ми також нагадали перевізникам, про адміністративну відповідальність за невиконання цих вимог», - розповів Роман Пилипенко.

Водночас, він запевнив, що поліція не має на меті накласти якомога більше штрафів.

«Особовий склад патрульної поліції націлений на профілактичну роботу, не ставиться завдання скласти якомога більше протоколів», - пояснив Роман Пиоипенко.

Він також нагадав, що суми штрафів для перевізників стартують від 17 тисяч гривень, а для пасажирів — від 510 гривень.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: